Svoje prave dosežke blokiramo, kadar na potovanju ne uživamo

Nimate razloga, da bi se delali majhne. Vesolje ima za vas velike načrte in čas je, da jih prevzamete. Svoje prave dosežke blokiramo, kadar na potovanju ne uživamo. Ko uživamo v trenutku in pustimo, da Vesolje teče skozi nas, smo vodeni. 

Svoje prave dosežke blokiramo, kadar na potovanju ne uživamo (foto: shutterstock) shutterstock
12. 5. 2023

V knjigi Super privlačevalec avtorica navaja sedem blokad, ki jih imamo vsi in se pokažejo na vse skrite načine. Ne bojte se blokad, saj so običajne in se jih večina od nas ne zaveda. Naša zavest je tista, ki zdravi vzorce, ki nam omogočajo, da bi v svoje življenje privlačili pozitivne stvari.

Prva blokada: PREPRIČANJE O POMANJKANJU

Če so vaši občutki, da niste zadostni ali da nimate dovolj, v vas zasidrani, porabite veliko napora, ko poiskušate dokazati svetu, da ste zadostni. Ves ta napor blokira tok vesolja. Ko porabljamo energijo, da se poskušamo dokazovati svetu, izbijamo utrto pot dobrega počutja, ker se tako močno skušamo počutiti dovolj dobro. Ta energija je nizke ravni in odvrača stvari, ki si jih želite, odvrača podporo drugih ljudi, odvrača vaše ustvarjalne zamisli. Ves napor vas zadržuje, da živite v sencah, ko zanikate svetlobo tega, kar resnično ste.

Druga blokada: MIŠLJENJE, DA NI VSEGA DOVOLJ ZA VSE

V tem stanju strahu, se trudimo dobiti, kar želimo, in smo ponosni na svoj trud, da smo boljši, kot se od nas pričakuje. Verjamemo, da moramo dobiti čim več, preden vzame kdo drug. Kadar verjamete, da sta obilje in radost omejena, se lahko zgodi, da želje niti ne poskušate uresničiti. Vendar, ko se dvignemo iz sveta pomanjkanja v svet izobilja, se lahko spomnimo, da je vsega več kot dovolj za vse. Ko k svetu pristopite kot k vibracijski resničnosti kot k fizičnemu prostoru, vaše želje postanejo stvarne. Ko ste sposobni dostopati do energije izobilja in verjamete, da vesolje vedno da, lahko začnete čutiti svoje želje, kako prihajajo v obliko, še preden se pokažejo v fizičnem svetu. Ne moremo biti z eno nogo v svetu pomanjkanja z drugo pa v svetu izobilja. Ko ste uglašeni z energijo izobilja, postanete bogati.

Tretja blokada: PRIMERJANJE SEBE Z DRUGIMI

Vaš notranji glas strahu rad uporablja primerjanje, da vas ustavi, da bi prišli do uresničitve želje. Ta na strahu snovan glas vas želi zadržati na varnem, delate se manjše, kot ste in zmanjšujete tveganje. Ampak kadar se primerjate, vaše osredotočanje ni na tem, kako se počutite, koliko zaupate v ljubezen ali koliko sreče izžarevate, ampak na tem kar imate ali nimate, na vsem, kar vam primanjkuje, in na vsem, kar mislite, da potrebujete za svoj uspeh. Če je vaše osredotočanje usmerjeno navzven, se boste neprestano primerjali s tistimi, za katere se zdi, da imajo, kar želite vi.

Četrta blokada: POTREBA PO ZMAGI NA RAČUN VESELJA

Vesolje je tok, ki vključuje izobilje v vseh pogledih. Ko postanemo tekmovalni, se odrežemo od toka izobilja. Strah pred tem, da izgubimo, ali potrebe, da dobimo, je še ena oblika pomanjkanja. Če morate zmagati, da se boste počutili dobro, da boste srečni, potem tekmovanje ustvarja ločenost, obsojanje, napad, notranji nemir. Kadar je vaša srčnost odvisna od rezultata, pošiljate sporočilo, da morate biti boljši kot nekdo drug. Takšna energija nikoli ne dobi podpore. Pomembno je, kako se ob tekmovanju počutite – če se v mislih neprestano pojavlja strah, da boste izgubili, in ste veseli le, ko zmegate, a to veselje izgine, ko hitite na naslednje tekmovanje, potem je takšno tekmovanje blokada do vaše moči. 

Peta blokada: STRAH PRED ZAVRNITVIJO

Številni ljudje se zaradi strahu pred zavrnitvijo odrekajo svojim sanjam, saj jim je ideja o zavrnitvi paralizirajoča. Obstaja tudi drugačen pogled na to, kot oblika zaščite - takrat, kadar nekaj ne deluje, kot ste si zamislili, je to zato, ker vas mogoče čaka nekaj veliko pomembnejšega. Odprite se zamisli, da je zavrnitev lahko tudi zaščita. Izbira takega pogleda vam bo pomagala raztopiti strah pred zavrnitvijo. Če izberete, da vidite zavrnitev kot vodstvo, česa bi se potem bali? Če vas nekdo, ki ste ga povabili na zmenek, zavrne, je to zato, ker je na poti nekdo boljši. Če vam propade nakup hiše, to pomeni, da hiša ni za vas. Če ste prišli v ožji izbor za sanjsko službo in jo dobi nekdo drug, veste kaj? To ni bila vaša sanjska služba.

Sprejemanje zavrnitve kot vodstva vam daje novo priložnost, da sledite toku vesolja in okrepite zaupanje v načrt, ki je boliši od vašega. In kar je najpomembnejše, ne boste se več bali zavrnitve. Osvobajanje tega strahu vam bo prineslo svobodo, da boste sanjali na veliko, se brez strahu lotevali stvari in pustili, da vas vodi življenje. Sledite vodstvu, ki ga prejmete, tudi kadar čutite, kot da bi bili zavrnjeni. Presenečeni boste. Zavrnitev je lahko eno od največjih vodenj.

Šesta blokada: MIŠLJENJE, DA JE TREBA IMETI VEČ

Ali kdaj čutite, da ste se, ko ste dosegli cilj, takoj morali usmeriti k naslednjemu? V trenutku dosežka, ne popolnoma zadovoljni, že posegate po naslednjem cilju? Želja po več je še ena oblika pomanjkanja. Napeljuje, da morda iščete nekaj zunaj sebe, da se počutite popolne, namesto da zdaj zaupate v svojo popolnost. Iskanje zunanjega uspeha, dosežkov in odobravanj je vzorec, ki zasvaja in nas ohranja izven usklajenosti z Vesoljem.

Ko se osredotočamo na prihodnje dosežke, blokiramo podporo Vesolja. Vzponi in padci ob potrebi po več, res lahko delujejo depresivno. Pomembno je zaupati v svoje sposobnosti, a daleč od tega, da bi bilo to edino, kar je pomembno. Če vam pot ne prinaša veselja, kakšen je potem smisel? Konec koncev vas življenje z miselnostjo, da je treba imeti več, blokira, da bi dosegli vse, kar je možno.

Sporočilo, ki ga je navdihnil Tečaj čudežev:

Ljudje, ki so na Zemlji dosegli največ, so dosegli le delček

tistega, kar je zmožen vsak izmed nas. Karkoli ste naredili,

velikega ali majhnega, je to le DELČEK v primerjavi

s potencialom, ki je še vedno v vas.


Svoje prave dosežke blokiramo, kadar na potovanju ne uživamo. Ko uživamo v trenutku in pustimo, da Vesolje teče skozi nas, smo vodeni. Namesto tega, kar sami mislimo, da potrebujemo, ustvarjamo, kar nam je namenil Bog.

Sedma blokada: STRAH, DA BI NAS OBSOJALI

Naše vibracije privlačijo nam sorodne. Poosebljanje energije pomanjkanja in samoobtožbe sporoča drugim, da se ne počutimo dovolj dobro in dovolj vredni tega, kar si želimo. Ta energija se lahko čuti na kilometre daleč. Ljudje v našem življenju (posebej tisti, ki so nam blizu) so lahko veliki duhovni učitelji, ker nam odsevajo energijo, kakršno oddajamo.

Njihove sodbe o nas so odsev tega, kar zavestno ali podzavestno čutimo do sebe. Vendar ko se vrnemo k zaupanju in verjamemo v naše želje, tudi svet lahko verjame v nas. Ko osvobodite svoj upor, boste osvobojeni drugih. Prepoznajte, da sodbe drugih odkrivajo področja, kjer vam primanjkuje zaupanja. Namesto da krivite druge, da se upirajo vašim sanjam, se jim raje zahvalite, da so vam pokazali priložnost za veliko rast in zdravljenje.

Obstaja pot preko vseh teh blokad. Zdaj ko vsako blokado bolj razumete, kako hitro se lahko premaknete od energije pomanjkanja k energiji zaupanja. Nimate razloga, da bi se delali majhne. Vesolje ima za vas velike načrte in čas je, da jih prevzamete

Tekst: po knjigi Gabrielle Bernstein: Super privlačevalec

Preberite tudi