Tarot - hvaležno orodje osebne rasti!

Tarot lahko uporabljate za igro ali poskuse prerokovanja, morda pa bo postal pomembno osebno orodje za samorazvoj; izbira je vaša!

Tarot - hvaležno orodje osebne rasti! (foto: Profimedia) Profimedia
21. 7. 2015

Tarot je za slednje zagotovo nadvse hvaležen inštrument. Predstavlja simbolični zemljevid zavesti in se ponaša s statusom starodavne knjige modrosti, saj s slikami razkriva ustvarjalne zamisli in stanja zavesti, ki so bila zabeležena skozi čas in v vseh kulturah.

Tovrstne velike nauke ali splošna načela je C. G. Jung poimenoval za glavne arhetipe, v osnovi pa gre pravzaprav za tista splošna izkustva, ki so lastna vsem ljudem, ne glede na kulturno in družinsko pogojenost.

Tako na primer vsi, ne glede na naše kulturno ozadje ali družinsko okolje, kdaj doživimo trenutek neustrašnosti (simbolizira jo karta Norca) in se vsakodnevno ukvarjamo z umetnostjo sporazumevanja (kar pooseblja karta Čarovnik).

Tarot je nadvse cenjeno orodje za potrebe prerokovanja in prav zato smo vam na naslednjih straneh predstavili tudi dve iz številne množice metod, primernih za vedeževanje, da se boste v njih lahko preizkusile. Pri vsem tem bi le težko zaobšli vprašanje: je sploh mogoče videti v prihodnost?

Poznavalci paranormalnega trdijo, da ni povsem neverjetno, da s svojimi gibi sami nezavedno izbiramo prav določeno kombinacijo. Po tej teoriji torej nezavedno izbere prav tisto karto in z njo tisti simbol, ki nekako ustreza informacijam in pričakovanjem, ki so v naše nezavedno že vkodirane.

To je proces, s katerim svoje nezavedne vsebine prenašamo na druge osebe ali na druge objekte, v tem primeru te prenašamo na slike simbolov z naših kart.

Simboli s kart delujejo kot gibljiva energija, ter posredujejo pomen duševnosti. Povezani so z resničnostjo, ki jo predstavljajo.

Preberite več na Cosmopolitan.si