To je temeljna težava današnje medicine

Težave današnje uradne zahodne (alopatske) medicine je predvsem ta, da je ne zanimajo temeljni vzroki težav, temveč le posledice. Manjka ji celovit pogled. To dobro ponazori naslednji primer.

To je temeljna težava današnje medicine (foto: Unsplash.com) Unsplash.com
1. 5. 2020

Zamislite si, da vam v čevelj pade oster predmet, ki povzroči rano in žulj na nogi. Odpravite se k zdravniku, ki vam kirurško odstrani žulj. Nogo date nazaj v čevelj z ostrim predmetom ter odidete. Težava z žuljem se vam bo slej kot prej znova pojavila, znova in znova, saj vzrok ni bil odpravljen ali pozdravljen.

Zdravnik ne bo pogledal v notranjosti vašega čevlja, ne bo vam rekel, da zamenjajte obuvalo ali da odstranite oster predmet, vendar bodo zdravil samo žulj...

Tako je danes. Uradno medicino (večinoma) ne zanimajo vzroki. Ne zanimajo jih vaše življenjske navade, vaš način razmišljanja in delovanja, vaša potlačena čustva, stresi, jeze, žalosti, zamere, travmatične izkušnje, ki so se zmanifestirale v obliki bolezni ali poškodb.

K sreči se pojavljajo tudi zdravniki, ki dojemajo širšo sliko zdravja človeka.

Upamo, da jih bo vedno več, da si bosta alternativna ter uradna medicina kmalu podali roke in našli skupno pot z bolj celostnim pristopom k zdravljenju. 

Da prenehamo zdraviti žulje in pričnemo z odstranjevanjem ostrih predmetov - z zdravljenjem vzrokov. 

Preberite si še: