Kaj je temna noč duše?

Temna noč duše je ena od iniciacij, od koder ni več vrnitve v prejšnje stanje zmede in površnosti. 

Kaj je temna noč duše? (foto: pixabay) pixabay
30. 3. 2018

Temna noč duše vam da pečat globine. Z vidika eksistence je temna noč duše temnejša od noči. Ni prijetno bivati v takšnem stanju, a je potrebno. Temno noč duše so doživeli vsi, ki so skušali poseči onkraj utečenega, sprejetega in danega vnaprej. Temna noč duše je izkušnja, ki vas preobrazi do temeljev. Nujna je za duhovno zrenje. 

Iskanje vsebin v sebi, iskranje vzrokov v sebi je naporen proces. Lažje je slediti dinamiki sveta in vsem pravilom, ki jih družbeno življenje nalaga: lažje je imeti delo kot poiskati pravo delo, lažje je spati in lenariti kot iskati in se v iskanju večkrat izgubiti.

Notranje zrenje, ki mu pogosto rečemo duhovnost, je drugačno od socialnega učenja, ki mu rečemo socialna spretnost. Naporna sta oba, a soočenje s seboj vas dotakne tam, kjer bi želeli ostati nedotakljivi. Ljudi duhovnost pogosto odvrne zaradi strahov in prav tako odpora do temejitega prestrukturiranja vrednot in vzorcev ter zlasti navad. Postati nov človek ni tako lahko, a je vredno in nujno, če želite prejemati in dajati. 

dr. Lucija Mulej Mlakar, v knjigi SKRIVNOST – ZAKAJ NE DELUJE PRI VAS?

Dr. Lucija Mulej Mlakar je v aprilu 2018 izdala novo knjigo Pogovori z Erosom. Več o knjigi si lahko preberete na spletni strani http://lucijabooks.eu/