Teorija paralelnih svetov: duša po smrti le preide na višjo raven zavesti

12. 5. 2020
Deli
Teorija paralelnih svetov: duša po smrti le preide na višjo raven zavesti (foto: Profimedia)
Profimedia

Znanstvenik dr. Robert Lanca, ki ga je New York Times proglasil za tretjega najpomembnejšega živega znanstvenika trdi, da naša zavest traja večno. Po smrti le odide na višjo raven zavesti ali v drug univerzum, kot pravi Lanca.

Dr. Lanca je strokovnjak za regenerativno medicino ter znanstveni direktor za napredno celično tehnologijo. Preden je postal znan po svojih raziskovanjih matičnih celic, je bil znan po uspešnem eksperimentiranju kloniranja ogroženih živalskih vrst. Vsa njegova znanja je združil v teorijo biocentrizma. Biocentrizem uči, da je zavest osnova univerzuma in ustvarja materialni univerzum ter ne obratno.

Lanca nakazuje, da je inteligenca nastala pred materijo. Trdi, da sta čas in prostor le orodji našega razumevanja življenja na tem planetu, ki jih uporabljamo oziroma nosimo kot želve svoj oklep. Kar pomeni, da lahko obstajamo tudi izven prostora in časa.

Njegova teorija je, da smrt zavesti ne obstaja, ta pomislek izvira le iz tega, ker se ljudje žal preveč identificirajo s svojim fizičnim telesom. Verjamejo, da po smrti telesa umre tudi njihova zavest ali duša. Nesmisel!

Telo sprejme zavest ali dušo na isti način kot televizija sprejema signal. Zavest pa nadaljuje svojo pot tudi, ko zapusti fizično telo. Obstaja izven mej časa in prostora. Lahko je kjerkoli: v telesu ali izven njega.

Lanca tako trdi, da obstaja več univerzumov hkrati. Po smrti se zavest le preseli na drugo raven. Odide oziroma vrača se v svet, kjer je že bila, preden se je inkarnirala na Zemljo.

Vse več fizikov in astrofizikov se strinja s teorijo o paralelnih in višje dimenzionalnih svetovih. Skupno trdijo, da ne obstaja nikakršnega fizičnega zakona, ki bi onemogočal obstoj paralelnih svetov. Prav tako pa potrjujejo, da različni univerzumi medseboj vplivajo eden na drugega in so med seboj povezani bolj kot si mislimo.

Kaj to pomeni za naš fizični svet? Bi lahko morda bolje »sodelovali« z drugimi univerzumi in življenji v drugih svetovih?

Vir: webtribune.rs

Poglejte si še: Kaj se dogaja z dušo po smrti 

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o svoji najljubši tehniki pomnjenja