7 težkih situacij, skozi katere rastemo

Vsi na svojem življenjskem popotovanju doživljamo različne težke situacije. Ne glede na to, kako težavne ali boleče so, nam prinašajo globlje razumevanje, večjo jasnino in modrost. V resnici nam težave pomagajo, da dojemamo, kar je potrebno. 

7 težkih situacij, skozi katere rastemo (foto: profimedia) profimedia
18. 6. 2022

Če doživljate katero od spodnjih težkih situacij, imejte vero, da je bolečina začasna in vas bo usmerila k novemu in boljšemu, če boste le ozavestili njen namen in sporočilo.

Da v življenju zrastemo, nam življenje podarja naslednje situacije: 

1. Izguba prijatelja ali partnerja

Ko rastete, se spreminja tudi vaša okolica - z vami ali pa brez vas. Nekateri se bodo morda obrnili proti vam in bili nerazumevjajoči ter se distancirali in zgolj izginili iz življenja. 

Teme, o katerih ste se včasih pogovarjali s prijatelji, vam dajejo danes občutek praznine. O stvareh, o katerih bi se radi pogovarjali, pa jih vaši prijatelji ne razumejo ali jih ne zanimajo. Čeprav ste morda z nekom prijateljevali ali bili v zvezi leta in leta, nima smisla nadaljevati, če vidite, da nimate več ničesar skupnega. Bodite iskreni do sebe in dovolite, da nekateri ljudje odidejo. Življenje vas bo naravno povezalo z novimi ljudmi, s katerim se veliko bolje ujamete. 

2. Izguba bližnjega

Nič nas bolj ne spremeni in pouči o življenju kot izguba ali smrt bližnjega. Beli človek smrt doživlja precej tragično, naravna ljudstva pa so jo pozdravila kot del krogotoka življenja. Kakorkoli že, če smo dovolj pogumni in odprti za svetove onkraj, lahko skozi smrt bližnjega močno zrastemo. 

3. Nesporazumi s starši

Če imate v družini nesporazume, ostanite avtentični, zvesti sami sebi, ne pretvarjate se, prevzamite odgovornost za energijo, ki jo vnašate v vsak pogovor. Dovolj je, da ste, kdor ste. Tako lahko vplivate pozitivno tudi na družinske člane, ki se lahko avtomatsko pričnejo odpirati in spoznavati nove reči, če ste sami iskreni in odprti do njih. 

Zapomnite pa si, da je veliko bolje biti nerazumljen zaradi tega, ker si, kdor si, kot da te je strah tega, kaj si bodo mislili drugi. Življenje je vaše, ne njihovo. 

4. Zasmehovanje 

Tisti, ki ostajajo v mraku, še ne poznajo svoje prave narave. Ker ste drugačni, ker ste se spremenili, vas lahko zasmehujejo. Morda poslušate šale na račun tega, kar počnete. Vendar si zapomnite, da gre zgolj za podzavestno ljubosumje, saj si vsaka duša v svoji biti želi rasti in razvoja. Ko takšne negativne izkušnje spremenimo v prednosti, ko ostajamo mirni, avtentični in iskreni, kljub nesprejemanju in zasmehovanju, nam življenje ne bo več namenjalo takšnih izkušenj, saj smo opravili test trdnosti in zvestobe do sebe in svoje poti. 

5. Spremembe v karieri 

Ko spremenite svojo perspektivo ali pogled na svet, se zgodi, da stvari enostavno ne funkcionirajo več enako. Služba, ki ste jo dosedaj opravljali, lahko ustvarja občutek praznine. Pri nekaterih je sprememba kariere načrtovana in namerna, nekateri pa lahko doživiljo nepričakovano odpoved. A verjemite, da se to zgodi z razlogom. Življenje je prekratko, da bi zapravljali čas za stvari, ki vas ne delajo žive in vas ne osrečujejo. Najdite nekaj, kar vas bo izpolnjevalo.                                                                                                         

6. Osamljenost

Ko se spreminjate, ko spreminjate odnose, delo, način življenja - odpada vse staro. A slej kot prej vam bo življenje priskrbelo novo - nova prijateljstva in poznanstva, ki vas bodo motivirala. Sicer pa je vedno bolje, da imate manj ljudi okoli sebe, a so te pravi prijatelji. Povečajte kvaliteto in globino odnosov, ter zmanjšajte kvanititeto. 

7. Bolezen

Tudi bolezen je velik učitelj, ki pride v življene takrat, ko potrebujemo opomnik, da nekaj delamo narobe. Skozi njo lahko zrastemo bolj kot skozi katerokoli drugo situacijo. 

Vsakdo morda ne bo doživel vseh teh situacij, a če se vam dogajajo zgoraj omenjene situacije, ste na pravi poti. Življenje vam bo na pot prineslo vse, kar je potrebno. Bodite potrpežljivi in odprti za spremembe. 
thespiritscience