9 bolečin, ki imajo vzrok v čustvih

Zahodnjaška medicina se morda ne bi strinjala, toda za fizično bolečino se večinoma skrivajo potlačena čustva. Naše telo in um sta povezana in bolečina pogosto odraža stanje našega duha. Preberite si kratke razlage bolečin. 

9 bolečin, ki imajo vzrok v čustvih (foto: pexels) pexels
18. 6. 2020

9 tipičnih bolečin, ki imajo vzrok v čustvih:

1. Glavobol: Nakazuje na stres. Glava nas boli po napornem delovnem dnevu in takrat, ko preveč razmišljamo oz. nas nekaj zelo muči. Rešitev: sproščanje in pitje vode.

2. Bolečine v vratu: Pomenijo, da težko odpuščate. Če so bolečine v vratu pogoste, je to znak, da gojite zamero do določenega človeka ali situacije. Prav tako je tam center za podzavest. 

Rešitev: Odpustite in začnite svobodno živeti v sedanjosti. 

3. Bolečine v ramenih: Simbolizirajo čustveno breme, ki ga nosite s seboj. Rešitev: Odkrijte, kaj vas mori, sprejmite breme, nato pa ga odvrzite.

4. Zgornji del hrbta: Zgornji del hrbta označuje pomanjkanje čustvene podpore v vašem življenju. Morda se počutite nezaželeni ali pa ne dobivate dovolj ljubezni. Rešitev: Da bi lahko sprejemali ljubezen od drugih, se naučite imeti radi sebe.

5. Križ: Tudi bolečine v križu običajno kažejo na čustvena bremena in nerazrešene čustvene stiske. Morda vas tarejo tudi finančne težave.

Rešitev: Naredite plan, kako se izkopati iz čustvenih travm, morebitnih dolgov in kako v svoje življenje priklicati več obilja.

6. Bolečina v komolcu: Če so vaše kosti trde, to pomeni, da ste tudi v življenju neprilagodljivi in nekoliko zakrčeni. Bojite se spremembe.

Rešitev: Sprejmite, kar pride in se bolj prepustite toku življenja. Zaupajte v dobro in vesolje vas bo nagradilo. 

7. Roke in dlani: Lahko kaže na težave z odnosi – nezmožnost vzpostavljanja pristnega stika s sabo in posledično z drugimi.

Rešitev: Naučite se vzpostaviti stik s seboj in kako izražati svoja čustva. 

8. Boki: Ta bolečina običajno nakazuje blokade, ki vas zavirajo, da bi se v življenju premaknili naprej. Rešitev: Meditacija je izvrsten način za premagovanje notranjih blokad. Meditirajte na vse tisto, česar se bojite in se ne ozirajte več na preteklost. 

9. Kolena: Težave s prevelikim egom. Rešitev: Vadite ponižnost in skromnost. Spoštujte sebe in druge.

Prosite za pomoč, če jo potrebujete. Vsi smo samo ljudje.

Vir: Soul Travel Rules

Preberite še: