Edini način, ki nas bo pripeljal do ozdravitve

5. 11. 2021
Deli
Edini način, ki nas bo pripeljal do ozdravitve (foto: profimedia)
profimedia

»Žalostna duša te ubije hitreje kot virus,« je dejal nobelovec John Steinbeck. S tem je želel povedati, da so negativna čustva tista, ki nam bodo povzročila bolezen hitreje kot virusi in bakterije. 

Naše telo ima neverjetne sposobnosti samozdravljenja in nam lahko zagotovi popolno zdravje. Znanstveniki so ugotovili, da se celice naravno regenerirajo z različno hitrostjo, odvisno od tega, kje v telesu se nahajajo. Celice v očeh naj bi potrebovale za regeneracijo le 48 ur, medtem ko celice v jetrih potrebujejo kar 6 tednov, da se popolnoma replicirajo.

Dr. Deepak Chopra je skozi obširne raziskave ugotovil, da se nezdrave celice množijo naprej zato, ker se negativna čustva kemično ujamejo v celice. Negativna čustva v celičnem spominu so torej tista, ki povzročijo, da se zdrava celica replicira kot nezdrava, kar nadalje vodi v bolezen.

Tudi drugi znanstveniki kot so Candace Pert, Joseph Ledoux in Elliot Drucker so ugotovili, da so kemikalije, ki jih povzročajo čustva, shranjene v celičnih stenah. Ugotovili so, da med izražanjem pozitivnih in zdravih čustev (kot so ljubezen, mir in nežnost) celične stene reagirajo z odprtimi receptorji in ostanejo zdrave. Medtem ko so med travmatičnimi dogodki celice poslale v krvni obtok ti. peptide (kamor te ne bi smeli zaiti). Dokler ni travmatični spomin iz blokiranih celic pozdravljen, se te ščitijo in preprečijo potrebno zdravo komunikacijo z drugimi celicami v telesu. Blokirana komunikacija celic v telesu na neki točki vodi v razvoj fizične bolezni, ki se pokaže na telesu.

Dr. Choppra je prav tako v raziskavah ugotovil, da imajo tisti, ki so se uspešno pozdravili dve skupni stvari:

1. Vsi so imeli sposobnost spontane povezave z božansko inteligenco ali izvorom.

2. Vsi so bili sposobni odpuščanja, da so lahko razgradili travmatične spomine iz preteklosti.

Ko se povežemo z božansko inteligenco, se celični spomin prične reprogramirati, blokade, ki so nastale zaradi potlačenih čustev pa se pričnejo osvobajati. Odpustiti si in dovoliti, da stvari odidejo, nas tako lahko edino pripelje do resničnega zdravja.

S poglobitvijo v naš notranji svet, odkrivanjem težkih in bolečih izkušenj, ki smo jih nekoč potisnili globoko vase in še vedno bivajo tam ter nam iz zasede škodujejo, aktiviramo naše naravne spodobnosti zdravljenja. Skrivnost je torej v tem, da izčistimo travme in negativna čustva iz preteklosti, ki bdijo v nas. Ko osvobodimo ta spomin in vidimo, kaj je v njegovem bistvu, bo to spremenilo naše telo, ki se bo pričelo zdraviti. Če si želimo zdravja polno življenje se bo potrebno poglobiti vase, o(d)pustiti ter najti v sebi ljubezen, sočutje in mir.

Prirejeno po: themindsjournal.com

Preberite še: