To morate vedeti, če ljubite introvertiranega moškega

Morda ste vajene glasnih moških, ki posedajo v barih in hodijo v klube. No, introverta boste tam težko srečale. Ne gre za to, da bi bili nedružabni, samo raje imajo globoke pogovor in umirjeno okolje. Preberite, katere ključne stvari morate vedeti, da bi jih lahko razumele in tudi (vz)ljubile.

To morate vedeti, če ljubite introvertiranega moškega (foto: Unsplash.com) Unsplash.com
4. 11. 2019

Introvertirani moški so na prvi pogled sramežljivi, neradi izstopajo in izogibajo se glasnih prostorov, v katerih se tare ljudi. Prej jih boste srečale v naravi, morda v knjižnici ali na ogledu predstave. Kljub temu, da niso preveč opazni, v sebi skrivajo ogromno lepih lastnosti in znajo biti pravi gentlemani … če le dobijo priložnost in se počutijo varno. Zato ne obupajte nad njimi prehitro.  

Če spoznate introvertiranega moškega in si želite zveze z njim, se morate zavedati, da:

1. Se bo odprl, ko bo začutil, da je čas za to

Težko je ugotoviti, kaj se dogaja pod površjem. Ker težje artikulira svoje občutke, ga lahko kdaj tudi napačno razumete in mislite, da mu je za vse skupaj vseeno. To še zdaleč ni res. Drži pa, da se bo odprl ob svojem času. Introvertiran moški čuti in doživlja globlje od ekstravertiranih moških, samo tega morda na začetku ne pokaže. Če jim ponudite varnost in sprejmete, da se ravna po svoji časovnici, potem boste kmalu ugotovile, kako krasno osebnost ima. Nikar ga ne dražite, izzivajte, provocirajte, zasmehujte ali skušajte izsiliti priznanje ljubezni … tako se bo samo še bolj zaprl vase. Ko bo pripravljen, se bo odprl in se vam bo predal z vsem srcem.

 2. Je sposoben izredno globokih čustev

Čeprav tega morda ne kaže navzven. Je kot mirna voda, ki je globoka in polna skrivnosti. Če ne veste, kaj misli, se osredotočite na njegova dejanja. Ta pogosto govorijo glasneje od besed. Spremljajte male spremembe v obnašanju, geste, izraz na obrazu, govorico telesa, ton glasu. Tako vam bo hitro jasno, kakšno počutje ga preveva, obenem pa se boste lažje povezali z njim, saj boste znali prepoznavati njegov čustveni spekter.

3. Si želi svobodnih, lahkotnih vibracij

Introvertiran moški, ki mora delati pod pritiskom, loviti roke in se uklanjati različnim pravilom, se duši … če se to dogaja tudi v partnerstvu, bo slej ko prej pobegnil. Drame, konfliktov, igric in negativnosti pač ne zna dobro prenašati. Vse, kar je burno hitro poruši njegovo ravnovesje. To je dobra vaja tudi za vas, da se obranite panike in dramatičnih reakcij. Raje vadite sprejemanje in hvaležnost, s čimer boste še poglobile vajino vez. Radi imajo duše, ki so sproščene in se znajo brez sile prilagajati toku življenja.

4. Je neverjetno iskren

… S tem pa pride tudi zvestoba. Za razliko od pretirano ekstravertiranih moških si ne bo želel pozornosti in naklonjenosti drugih žensk, ne bo se spogledoval in v vas prebujal ljubosumja. Ko bo presodil, da ste prava zanj, bo popolnoma predan.

5. Je zaklad inovativnih idej

Ne zanimajo ga vsakodnevne reči. Zanima ga več kot večino. Njegov um je poln zanimivih domislic in idej, ki segajo preko ustaljenih okvirjev. Ali ni to privlačno!?

Vir: The Mind's Journal

Preberite še: Kaj morate vedeti, če ste v zvezi z občutljivo dušo (empatom)

ali pa

25 stvari, ki jih morate spoznati, če želite razumeti introvertirano osebo