Trik, s katerim bo vaš vikend trajal dlje

Ena izmed najtežjih stvari je, ko se moramo pa sproščujočem vikendu vrniti nazaj v službo. Dva dneva včasih preprosto nista dovolj . Preverite, kaj morate narediti, da svoj vikend 'navidezno' podaljšate.

Trik, s katerim bo vaš vikend trajal dlje (foto: profimedia) profimedia
31. 8. 2018

David Eagleman, profesor s standforske univerze, se ukvarja s področjem nevrologije in pravi, da lahko svoje možgane prelisičimo, da pričnejo misliti, da so dnevi daljši in posledično dobite občutek, da je tudi vikend daljši. Krasno, kajne?

Vse, kar potrebujete, je nov hobi oziroma, da počnete nekaj, kar še niste nikoli počeli. 

Eagleman dodaja: »Ko doživite nekaj novega, se preizkusite v novi dejavnosti, ta navidezno traja dlje.«

Novost neke izkušnje ima močan vpliv na možgane, kar je tudi eden izmed razlogov, zakaj imamo občutek, da so nekateri naši otroški spomni trajali celo večnost. Kot otrok namreč skoraj vse doživljaš na novo in posledično se čas trajanja navidezno podaljša.

Na primer, če boste vikend preživeli zunaj, šli na sprehod, pohod, izlet v nov kraj, se dobili s prijatelji, obiskali tečaj nečesa novega, vrtnarili, se naučili rolati in tako dalje, boste imeli občutek, da je vse skupaj trajalo dlje, kot pa če bi vikend preživeli ob gledanju televizije.

Ta vikend torej preizkusite nekaj novega, črtajte eno stvar iz seznama želja in uživajte v vikendu. Shranjujte trenutke in ne stvari!

 Preberite si še: