Urban Urbanc: "Moški, priznajmo si, da nimamo pojma, kako se ljubiti z žensko."

26. 8. 2021
Deli
Urban Urbanc: "Moški, priznajmo si, da nimamo pojma, kako se ljubiti z žensko." (foto: Urban Urbanc)
Urban Urbanc

Urban Urbanc govori o temah, o katerih se morda še vedno ne pogovarjamo dovolj. Če se strinjate z njim ali ne, naj bodo njegove besede izziv in motivacija, da več razmišljamo tudi o spolnosti.

Kako se ljubiti z žensko? Kako jo razumeti in z njo zaživeti v plesu? 

Sam kot moški vem, koliko ega je potrebno umakniti, da si lahko priznamo, da se morda sploh ne znamo ljubiti z žensko, ker vsak moški seveda ve, da se zna ljubiti z žensko!

Po tistih porničih, ki sem jih pogledal, ko sem bil mulc, in po tisočih samozadovoljevanjih, sem bil tudi sam seveda prepričan, da se znam ljubiti z žensko! A to ni bilo niti L od ljubljenja. Sedaj pri 42ih letih se dejansko učim, kako se ljubiti z žensko, ker mi tega nihče ni nikoli prej pokazal. Koliko moških poznate, da bodo rekli: "Prav imaš, res nimam pojma, kako se ljubiti s svojo žensko in si želim tega naučiti?" To namreč pomeni odpovedovanje vsemu, kar si počel do sedaj. Potrebno je svoj živčni sistem na novo reprogramirati, da lahko dosežeš nov način samozadovoljevanja in nov način ljubljena s svojo žensko. Koliko ljudi je to res pripravljenih narediti? 

V Sloveniji ni govora o tem, spolnost je še vedno tabu tema. Tudi med prijatelji se ne govori o tem. A vsi to počnemo. Dajmo si naliti čistega vina, to je del nas. In priznajmo si, da v večini nimamo pojma, kako se tej zadevi streže in se je potrebno kaj več naučiti o tem. 

Moški, ki se tega zaveda in ima duhovne globine, ve, da bo edino skozi pristen, avtentičen, iskren, ljubeč, izpopolnjujoč partnerski odnos lahko zacvetelo tako njegovo kot njeno življenje. Pozdravljam moške, ki so pripravljeni kaj narediti na sebi. 

Seveda pa je veliko moških, ki še vedno ne bodo priznali in bodo rekli, tako kot sem tudi sam nekaj časa nazaj: "Kdo bo mene učil o spolnosti, jaz vse vem!"

A nisem imel pojma. Potem sem začel preučevati spolnost in študirati, kaj sploh orgazem je. Kakšne orgazme vse lahko ženska doživi. Še ženske ne vedo, da imajo lahko tudi vaginalni orgazem in orgazem materničnega vratu. Da o moških sploh ne govorim, saj lahko doživimo orgazem po hrbtenici do možganov. Pa orgazem srca. Ne pa tisti "pljusk", ki se ponavadi zgodi, potem pa je igre konec, se obrneš in zaspiš, ker si zaspan, saj si cel dan delal in potem si se malo sprostil in nato padeš dol v "malo smrt". Pojma nimamo! 

Ženske, če boste še vedno dovoljeve takim moškim, da vstopajo v vas, potem se same sebi zahvalite, saj same spodbujate tisto, česar nočete. Na vas je sedaj. Delujte iz ljubezni, ne iz strahu. 

Vaš moški je odraz vaše zavesti in odprtosti. Če bi se imele bolj rade, to ne bi bil vaš moški. Nastavlja vam ogledalo.

Ne gre to tako, da si ti "zelo razvita, on pa je kreten". Nekaj je, kar vaju vleče skupaj. Ljudje, ki smo vibracijsko na drugačnih valovnih dolžinah se ne privlačimo. Preprosto ne gre skupaj. 

Ženske, ki je zavestna, se ima rada, ki ve kdo je, ki ve, kakšno je njeno srce... ne bo privlačil moški, ki ima hudo uro, ne vem kakšen avto in mišice. Skupaj gredo umetne joške in debele denarnice. A lepota in bogastvo izzvenita. 

Torej, moški, priznajmo si, da nas ni nihče nič učil o spolnosti. 

In nisi ti kriv, da nisi bil tega deležen. Gledal si porniče, ki si jih našel in se samozadovoljeval. To je bilo tvoje poznavanje spolnosti. In kaj se je potem zgodilo, ko si dobil žensko? Isto; napetost, vzburjenje, sprostitev te napetosti in konec. To je to. S tem zavedanjem gremo v odraslo dobo. Res nimamo pojma, kaj delamo z žensko. Ne vemo niti, da ne obstajajo samo tri erogene cone. Ne znamo se ljubiti s celim telesom. 

Če se moški ni pripravljen učiti, je to njegova stvar. Nihče ga ne more prisiliti v to. Če pa ti, ženska, želiš ob sebi drugačnega moškega in hkrati spodbujaš takšnega moškega, potem to pripiši sama sebi. Ne krivi njega, da je tak. Spremeniš lahko le sebe. 

Več v videu: 

Dragi moški, vabljeni na SPLETNI AVDIO PROGRAM Pot svobodnega in zavestnega moškega

ali Mnogo generacij že ne ve več, kakšna je prava vloga spolnosti
 

Novo na Metroplay: Tatjana in Verena Rojc – Slovenci kulturo cenimo bolj kot Italijani | Podkast Slovenske filharmonije