V krizi so se nam odprla vrata milosti – k nam se stekajo okrepljene duhovne energije

Trenutek krize je vedno trenutek potenciala – to je trenutek, ko se nam na stežaj odprejo vrata božanske milosti. Ali ni nenavadno, kako nas prav v času resničnih kriz obsije milost novih možnosti, ki jih prej nismo zmogli videti?

V krizi so se nam odprla vrata milosti – k nam se stekajo okrepljene duhovne energije (foto: shutterstock) shutterstock
1. 4. 2021

Nekaj presežnega, veliko večjega od nas se spusti k nam in prebudi dušo, da ta na novo osmisli naše življenje. Le duša lahko prepozna svetost življenja in nas obrne k pravim vrednostim življenja. Človek ne more živeti brez nje.

Duša sveta

In tako je tudi s svetom – tudi svet je živo bitje, ki ima zavest in dušo. Tudi svet, tako kot človek, ne more živeti brez duše. Duša sveta je povsod. Tako kot duša človeka prežema njegovo bitje, tako duša sveta prežema vsako celico stvarstva.
V duši sveta, v duhovnem središču ali jedru sveta se tke svetloba božanske ljubezni, brez katere svet ne bi bil nič drugega kot le skupek senčnih podob brez namena ali pomena. In na enak način kot svetloba človeške duše osmisli človeško življenje in pozaba nanjo prinese notranjo praznino in obup, na enak način duša sveta ustvarja svetost sveta in nespoštovanje sveta naš svet spreminja v puščavo.

Obsesivni materializem in pohlep naše civilizacije sta sistematično izrinila duhovno znanost in dušo sveta prekrila s temnimi oblaki pozabe. Z nespoštljivostjo, onesnaževanjem in neusmiljenim ropanjem našega planeta smo nespametni moderni ljudje iz življenja počrpali tudi veselje in oskrunili njegov sveti smisel. Če kdaj, potem bi nam to moralo biti jasno prav zdaj – v času prehoda, ko stari svet umira in čaka na prerojevanje.

Bil bi skrajni čas, da se spet obrnemo k svetlobi, k svoji resnični naravi. Da spet zaslišimo pesem stvarjenja – zdaj pozabljeno in izgubljeno skupaj z vsemi izumrlimi vrstami na planetu. Da ne razmišljamo več le o fizičnem preživetju, kajti strah pred eksistenco nam zamegljuje resnični smisel našega tuzemskega bivanja. Da spet prisluhnemo brezčasnim modrostim in duhovnemu znanju svojih prednikov, ki so sveto bistvo življenja in božanske zakone videli in slišali v vsem – v srčnem utripu, ritmu dihanja, pretoku krvi, padanju dežja, toku reke, upadanju lune ...

Če se bomo spet naučili resnično poslušati, bomo odkrili, da nam samo življenje razkriva to, kar moramo vedeti in storiti – tega ne bomo našli ne v knjigah ne na spletnih straneh.

Smo na poti v nam neznano. Na voljo imamo dve možnosti – lahko zapademo v dramo strahu ali se ponovno povežemo z najglobljim v nas – s tem, kar pripada naši temeljni človečnosti. Tukaj nismo zgolj zato, da bi se borili za fizično in materialno preživetje, temveč zato, da bi živeli resnične vrednote življenja – te oživljajo tako telo kot dušo. To so vrednote, na katerih lahko zgradimo svojo novo resničnost, in jih prenesemo na otroke.

V krizi, sredi katere smo se znašli, so se nam na stežaj odprla vrata milosti – k nam se stekajo okrepljene duhovne energije, da bi lahko preobrazili svoja srca in znova obudili dušo sveta.

Iz uvodnika urednice Vesne Fister v novi številki revije Sensa april/maj 2021; v prodaji od 2.aprila

naslovnica Sensa april/maj 2021

V novi Sensi lahko preberete:

Brezčasne prerokbe
Duhovni uvidi za sedanjost in prihodnost (kaj so v prihodnosti videli Nostradamus, Nikola Tesla, Maji in Severnoameriški Indijanci)

Sensa intervju


dr. Tanja Balažic Peček: Leto 2021 se kaže kot dno naše civilizacije 


Special: Mali in veliki čudeži


Natrenirajte se za čudeže
Resnična zgodba o neverjetni človeški probrazbi
Postati brezmejen po metodi dr. Joa Dispenze

100% resnično


Duhovnost je v resnici prepovedana
Dr. Mohor Demšar, soustanovitelj Svobodne šole o waldorfski pedagogiki: Cilj vzgoje je samovzgoja
Pogovor z avtorjem knjige Gora poje mi – Modrost naših prednikov dr. Draganom Potočnikom: Mi vsi smo Svetovid

V ravnovesju

Tapkanje ali EFT: učinkovita tehnika za samopomoč - začnite kar med branjem članka


Zeleno življenje


Biodinamično vrtnarjenje z Zeliščnim vrtom Majnika: najprej usvojimo ritme narave


Lepota bivanja


Vitalni in ustvarjalni tudi v starosti
Navdih: Kako si urediti prijeten in zelen kotiček na balkonu

Vsa čutila

Čarobni kotički za meditativne sprehode po Sloveniji