V marcu bomo čustveni in malce nezreli

Stopamo v mesec, ki bo zbudil našega notranjega otroka in z njim tudi morebitno čustveno nezrelost ter razposajenost. Pomlad je v zraku in mi z njo brstimo!

V marcu bomo čustveni in malce nezreli (foto: profimedia) profimedia
1. 3. 2019

Obeta se nam mesec prebujanja naše nežnejše plati, zato bi lahko bili bolj ranljivi in pa tudi nekoliko bolj nagnjeni k dramatiziranju. Pazljivo z izbiro besed, saj lahko stavite, da vas bodo ta mesec večkrat narobe (seveda bolj negativno) razumeli.

Spomladi se prebuja narava in z njo nove možnosti. Iščite izvirne rešitve starih težav in, če ste se zagozdili v odnosu ali navadi, se je lotite tako kot bi se je lotil otrok: premočrtno.

Kar prikličite si v misli prizor otroka, ki želi čokoladko pri blagajni. Nič kaj se ne ozira na okolico ali na dejstvo, da je morda ravnokar že jedel sladkarije. Brez kančka slabe vesti je osredotočen na svoj cilj, ki ga bo skušal doseči s prikupnim pogledom, filmskim nasmehom, rotečim glasom ali pa prodornim jokom, katerega ton bi si želela vsaka policijska sirena. Osredotočite se in uporabite domišljijo, saj se bojim, da cepetanje ne bo pomagalo. Vsi poznamo ljudi, ki se v odrasli dobi obnašajo podobno triletniku, ko so užaljeni. Pripravite se na okrepljene pritožbe tistih, ki so se ujeli v vlogo žrtve. Bodite dovolj samokritični ter opazujte tudi sebe ali se vam ne zgodi kaj podobnega.

Marec postavlja v ospredje energijo doma, ženstvene energije, lepote, notranjega otroka in pa čustev.

KAJ TO POMENI ZA POSAMEZNIKA?

Vsi smo v nečem še nezreli in tovrstna obdobja nam pomagajo prepoznati lasten občutek nemoči. Bodite pozorni na vsak trenutek, v katerem se vam zdi, da se vam godi krivica. Lahko se pritožujete in širite slabo voljo ali pa to energijo usmerite v iskanje načinov, kako bi to, česar ste mnenja, da ste opeharjeni, pridobili na drugačen način. Tudi otrok zraste in si lahko kadarkoli sam kupi čokolado, kajne? No, mi pa čustveno in psihično dozorimo. Notranji mir in občutek notranje moči je naša ''čokolada''.

Predvidevati je, da se boste v marcu malo bolj posvetili svojemu zunanjemu izgledu, bolj barvitemu stilu oblačenja in bolj drznemu oblikovanju las.

Raje bomo posegali po doma kuhani hrani kot "fast foodu". Naravni ritem leta je, da sedaj urejamo dom, se 'lišpamo' in urejamo tako osebno zunanjost (fizični izgled) kot tudi svoj dom in delovni prostor.

DELO ZA DUŠO:

-      Idealen čas za zdravljenje odnosa z materjo

-      Izražajte svoje čustva

-      Če ste čustva zatirali, bodo prišla na plano

-      Ne ignorirajte svoje jeze, zdravite jo

Marec bo mesec prebujanja naše duše v novo obdobje. Bodite dobra mama sebi!

Z Ljubeznijo za Vas, LiLi SoRuM

Poglejte si še: Vaja za zdravljenje ranjenega otroka v sebi