Izšla je Sensa junij/julij

Prvi petek v juniju je dan za novo tiskano Senso! Tokrat je Sensa izšla na dodatnih 30 straneh, namenjenih poletnemu branju za dušo

8. 6. 2015

Nič več od mravlje nismo, ali drevesa

Buden človek ni bolan. Ne more biti bolan, ker je zavesten – spoznal je sebe, zato živi v harmoniji s sabo, z ljudmi, naravo, s planeti in z zvezdami ... Tisti ki je v sebi prepoznal Božansko svetlobo, sozvanja z vsem, kar obstaja, z vidnim in nevidnim, slišnim in neslišnim. Živi v tišini, ki je v resnici sozvočje. Čuti energije iz vesolja, ki se stekajo na Zemljo, in energije Zemlje, ki se dvigujejo proti vesolju. Njegova duša je postala mavrični most med nebom in zemljo. Ker je opustil človeško iluzijo, ga negativne misli ne morejo doseči, zato takšen človek preprosto ne more zboleti.

Včasih ugibam, kako bi bilo živeti v družbi, sestavljeni iz večine takšnih posameznikov. Kako bi bilo živeti v zavestni družbi, kjer bi se Božanska prisotnost njenih posameznikov nenehno izražala v lepoti, harmoniji, dejanjih dobrote, ljubezni in milosti? Kako bi bilo, če bi na našem planetu živeli univerzalno ljubezen do vsega ustvarjenega, ki je naša narava, in bili ponižni služabniki te čudovite Kreacije – brez diskriminacij, prepričanj, ras, razredov ali nacij? Kakšna bi bila družba, ki bi sozvenela z univerzalnimi zakoni Vesolja?

Smo del nedeljive celote. Naše duše so tihe priče Božanskega Absoluta, iz katerega je izšlo vse, kar je. Vsi smo to Eno. Naša dolžnost je, da pozorno opazujemo naravni red vrhovnega Kreatorja in pozorno odkrivamo 'moralni' zakon Vesolja, v katerem je vse živo, aktivno in ima svoj pomen. Nič več od mravlje nismo, ali drevesa. Smo del makrokozmosa.

Nebo je le svetla sijoča točka, toda ko ga dojamemo v njegovem neskončnem obsegu, so sonce, luna, zvezde in planetarne konstelacije prav tako živa bitja, živeča znotraj njega. Zemlja je le peščica prsti, a ko dojamemo njeno širino in globino, vidimo, da je prav tako živ organizem. Gore so le kup kamenja, pa vendar so z vegetacijo, zvermi in pticami, ki domujejo tam, čudovita živa bitja. Voda je le tekočina, ki se jo da zajeti, a njena nedoumljiva globočina, prepredena z raki, ribami, algami nam govori, da je veliko več od tega, da je živa.

Človek je natančna kopija makrokozmosa, zato zakoni, ki vladajo v njem, veljajo tudi za nas. Zakaj nam je tako težko sprejeti, da smo tudi sami kozmični fenomen? Zakaj si domišljamo, da smo superiorna vrsta v kozmosu in raje živimo v boleči prevari ločenosti, ki ustvarja v našem skupnem Domu vsesplošno disharmonijo?

Vesna Fister, odgovorna urednica

Sensa junij/julij 2015

Iz vsebine Sense junij/julij

Sensa astro

Kaj nam prinašajo energije dvojčkov, raka in leva

Ritem lepote

Priprava kože na poletje se začne od znotraj

Glina – vsestransko zdravilo in lepotilo

Special: Odsev subtilnega

V morju energije: telo je fizična manifestacija subtilnih energij

Šepet vesolja: kaj se skriva za zunanjo podobo zvezd in Sonca?

Fizikalna ekonomija: temelj harmonične družbe

Zdravilne energijske točke Slovenije

Knjiga za DUŠO

Misleci z Vzhoda

Duhovna združitev

Knjiga o ženski

Resnična ljubezen

Igra zavesti

V ravnovesju

Neznani potencial spolnega akta

Kristali so živi, v sebi nosijo inteligenco narave

Kako do več energije?

Vsa čutila

Kosilo z Dariom Cortesejem na travniku

Kolumna: Ostati ali odpotovati?

Srčna potovanja z Majo Novak

V Gani, kjer se čas ustavi

Kako potovati po svetu?

Tiskana Sensa junij/julij čaka na vas od petka, 5. junija!