V tem tednu lahko veliko spremenimo (z disciplino)

Astro napoved za te dni. 

V tem tednu lahko veliko spremenimo (z disciplino) (foto: Pexels) Pexels
17. 3. 2020


Danes popoldan se je luna prestavila v kozoroga. Pričelo se je obdobje čiste discipline, s pomočjo katere lahko pridemo do rešitev prej, kot si mislimo. A disciplina in red sta pogoj za to. Ker pa smo tudi v tednu pred mlajem, je zelo priporočljivo, da se tudi psihično in duhovno očistimo. Torej je čas za dejanske čistilne akcije po domovih, vrtovih, dvoriščih, v telesu. S tem preganjaš dolgčas, preganjaš strah in vzpostavljaš samozavest ter krepiš sebe v vseh oblikah. Najbolj pa v čustveni. 

V tem tednu lahko veliko spremenimo v dejanjih in v zavedanju. 

V petek nas čaka enakonočje, Sonce prestopi v Ovna, in Mars, vladar ovna, se objame z Jupitrom - planetom, ki vedno nekaj širi. Od znanja, do srečnih okoliščin, pa čeprav si v izolaciji, pa do širjenja hvaležnosti, da si zdrav, da dihaš, da se smeješ, da poješ, plešeš, da pomagaš, da zmoreš ostati doma. Da zmoreš marsikaj dobrega in poučnega.

Ali ni bolje širiti miselnost, da ostaneš doma in se začnejo rešitve? Takšne ali drugačne, vsekakor pa poučne... Vmes pa se dogaja oživljanje vrednot. Dejansko spoznavanje sebe in bližnjih, dejanski uvidi, s kom živiš in prebivaš in kako si zapolniš čas. Dejanski uvid, kaj te osrečuje in kaj ne. S čim se dejansko motiviraš in kje imaš resnične talente ter vrednote.

Poveži se z namero, da se vse negativno odstrani in da prevladajo modra dejanja.

Vzemi si čas, ki ti ga je življenje ravno zdaj ponudilo, da narediš nekaj zase, da si lahko roža, ki sije, da si lahko ljubeč oče, kot si ga otrok želi, da si lahko vesela in nasmejana mamica, kot si te otrok predstavlja. Sodeluj oz. prisluhni pri njegovi on-line šoli, mogoče se tudi ti nekaj novega naučiš. Počni zadeve, ki jih zaradi službe nisi mogel/mogla. Tako se odpravljajo strahovi, tako se širi dobra vibracija, tako je imunski sistem čvrst in odporen; tudi na neumnosti, ne samo na viruse. Ploskaj in poj za celoten svet. Tega te zdaj Mars z Jupitrom uči. Tudi, ko je najhujše, širi ljubezen in srčnost - to je visoka vibracija, ki ji noben ne virus ne more do živega.

Zmoremo več, kot si mislimo. Preklopi in kontrolo usmeri v fokus obilja vsega dobrega, v obilje dobrih rešitev, v obilje radosti za vse. Tu najdi disciplino.

Vredno se je zazreti vase in dati prednost vrednotam. Ja res je, najprej boli. Isto kot metulja, ki želi iz kokona. A potem poleti in leti v vsej svoji lepoti in svobodi, ker si je upal izstopiti iz kokona. 

Nič ni naključje, vse je "na ključ", tudi ta situacija.
Ostanimo zdravi v srcu in v glavi.

Sonja Šmit

Za dogovor o osebnih smernicah in kaj ti nosi 2020 pa me za naročilo kontaktirajte na zasebno sporočilo

in Sem doma in brezplačno berem revijo SENSA