Vesolje je duhovno, mi smo takšni le napol. (Nikola Tesla)

Obstajajo splošne, univerzalne, resnice in znanje. O tem so govorili vsi stari filozofi in naši davni predniki, ki so še znali gledati in poslušati. V njih so prepoznali sporočilo, da življenje ima smisel.

1. 2. 2018

Vedeli so, da vsemu ustvarjenemu vlada vrhovni nespremenljiv zakon ravnotežja, ki ohranja vesolje v harmoniji in življenje v večnosti. Vedeli so, da je harmonija vir in hkrati vzrok obstoja, da jo potrebujemo, zato da bi življenje ohranjali v ravnovesju. Slišali so jo kot večno glasbo sfer in videli v nešteto življenjskih oblikah in pojavih okrog sebe: v potrebi zemlje po vodi in vode po zemlji; v neustavljivi privlačnosti sonca in lune; v kozmičnem zaporedju zvezd in planetov, v njihovi medsebojni povezanosti in gibanju; v menjavanju letnih časov; v noči, ki odstopi mesto dnevu; v privlačnosti moškega in ženske, odvisnosti enega bitja od drugega … In zavedali so se, da če bi v tem vesolju neskončnih vrst manjkala zgolj ena sama stvar, pa četudi še tako neznatna in na videz neuporabna, simfonija stvarstva ne bi bila popolna.

Sodobni človek je postal slep in gluh za lepoto višje resnice. Razglašen svoje življenje preživlja v hrupu kaosa. Prekrit s težkimi zavesami neznanja hlasta po mesenih užitkih in divje išče srečo, ne ozirajoč se za globljimi skrivnostmi, ki jih nosi v sebi. Pozabil je, da ima, kot je govoril Tesla, dvoje očes – zunanje (zemeljsko) in notranje (duhovno), ki bi morali postati eno, da bi lahko videl stvari takšne, kot so. Pozabil je, da sreča ni nič drugega kot harmonija med njim in načinom, na katerega živi svoje življenje in da se sreče ne da kupiti, ne da bi pri tem prodal svojo dušo.

“Vesolje je duhovno,” je govoril Tesla, “mi smo takšni le napol.” Glede na človeško moralnost bi po njegovem lahko vso zgodovino prevedli v dve besedi: kri in zlato. “Tako bo, dokler ne bo med ljudmi zavladala morala zvezd. To je najstarejše filozofsko učenje o kozmičnih zakonih in o ravnanju po njih, ki so porušeni in se morajo znova vzpostaviti,” je govoril mož, ki je bolj kot kdorkoli drug zaznamoval naše stoletje.

Iz uvodnika urednice Vesne Fister v tiskani Sensi februar/marec 2018 

Sensa februar/marec 2018

Nova Sensa v prodaji od 2. 2. 2018