Vesolje nas v juniju preko planetov spodbuja, da nekaj spremenimo

Astrološka napoved za mesec junij. 

Vesolje nas v juniju preko planetov spodbuja, da nekaj spremenimo (foto: Unsplash.com) Unsplash.com
4. 6. 2019

Junij je mesec prelomnic in novih začetkov, novih korakov, spuščanja preteklosti ...

V juniju smo imeli mlaj v dvojčku, imeli bomo še polno luno v strelcu (17.6.), poletni solsticij (21.6.). Imamo Merkur, ki se prestavi v raka, Venero, ki se prestavi v dvojčka, pa retrogradni Neptun. Imamo še nekaj zelo pomembnega: odpuščanje starega miselnega vzorca ali navade, ki te veselo popelje v obdobje mrkov, ki nastopi julija. Julij ne bo tako vesel, če se nekaj starega sedaj ne opusti, predrugači, spremeni ...

Junij bo izjemno dober mesec (še posebej prva polovica) za nove korake, za službe, za dogovore, pogodbe, za ozaveščanje miselnih vzorcov, navad in prepričanj...

Vesolje potiska preko planetov, da nekaj spremeni. Marsikomu niti ne nekaj velikega, morda samo predrugačimo hrano, kar pa ima dolgoročni učinek. 
Predvsem pa je največ poudarka trenutno na čustvih. Vprašanje, ki si ga zastavi je: ali dejansko živiš po svojih prepričanjih ali si pod vplivom drugih (še posebej domačih)? 

Mesec junij te pelje, da izraziš sebe, da se prenehaš upogibati zaradi drugih, ker misliš, da te bodo zaradi tega imeli bolj radi. Pomemno je tudi, da zase odrediš prednostne naloge in dolžnosti, seveda v najvišje dobro vseh. 

Jupiter in Neptun sta glavna igralca ta mesec. Odpirata zaupanje tako kot tudi nezaupanje. Dodajata "meglo" na dejanja in dogodke. Zelo pomembno je, da prisluhneš intuiciji oz. da se umiriš, da jo sploh slišiš.

Mars (akcija) in Merkur (komunikacija) sta zunaj svojih meja in dodajata nepričakovane povezave, dogodke, osebe, kjer moraš popolnoma spontano odreagirati ... Bolj ko se boš jezil, več ovir si naložiš. Bolj ko prisluhneš, več novih korakov narediš. Spontano in z namero, naj vse poteka in se izpeljuje v najvišje dobro. Sicer se povečuje "drama" , nestanovitnost in pa seveda intenzivnost.

Planeti nastavijo stopnice, most, leseno desko ... Nekaj, kar ti pomaga prehoditi sedaj iz preteklosti v nove korake, v svežo energijo... To ne pomeni nujno, da zapuščaš vse ljudi in stvari. To pomeni, da samo prični vibrirati na drugačen način, na način, ki je tebi po volji, čeprav ti je mogoče na začetku "čuden".

Marsikatera ženska bo imela opravka z očetom ali z osebo, ki jo spominja na očeta. Neko staro razočaranje se lahko premosti. Lahko pa te zadane neko razočaranje, preko katerega se ti zgodi nova rast oz. osvoboditev nekega vzorca preko bolečine. Hja, tudi to je življenje. A še vedno lahko na koncu zavibriraš s hvaležnostjo, da si zmogel/zmogla prestopit in s polno volje nadaljevati svojo pot.

Veliko razlogov lahko najdeš pri sebi, da si zaploskaš. Vsaka preizkušnja v tebi spodbudi rast in hkrati voljo, da to oddelaš. Ne pozabi si zaploskati, ker s tem nahraniš sebe z ljubeznijo, ki jo tako goreče iščeš zunaj sebe.

Pa zakorakajmo v mesec junij; mesec zdravljenje srca, čustev, občutkov...

"Na polno bo dogajalo!"

Zdaj pa zavihaj rokave, izplača se!

Sonja Šmit

Za dogovor o osebnih smernicah in kaj ti nosi 2019 pa me za naročilo kontaktirajte na zasebno sporočilo