Vesolje, zakaj moje afirmacije ne delujejo?

Afirmacije, prigovarjanje samemu sebi, ne delujejo vselej. Verjetno ste že opazili, da niste uspeli z afirmacijami rešiti stvari, ki ste jih namenili spreminjanju in razreševanju. 

Vesolje, zakaj moje afirmacije ne delujejo? (foto: Unsplash.com) Unsplash.com
23. 9. 2018

Afirmacije najhitreje in najbolj učinkovito delujejo v umu, ki se je očistil nasprotij. Nezavedno, ki je gradnik vsega dobrega ali slabega, deluje po logiki, ki je onkraj logike človeka.

Če imate v nezavednem veliko vsebin, ki so destruktivne, ki vsebujejo strah in pretirano skrb, takšno stanje odbija pozitivne vidike afirmacij. Takšno stanje pozitivne afirmacije zgolj nevrtralizira; bistvo afirmacij pa je presežek dobrega, ki se zaradi pozitivnega in optimističnega, vsakodnevnega prigovarjanja, uresniči.

Zato je nujna tehnika uresničevanja afirmacij in dobrega, tehnika poznavanja sebe in zavedanja o tem, kaj se nam plete v glavi. Zamislimo si afirmacijo: 

"Zdrav(a) sem. Skozi moje telo se pretaka zdravilna energija. Sem v ravnovesju z življenjem. Življenje me podpira na vsakem koraku, kozmos me vodi po pravih poteh. V harmoniji sem."

Afirmacija se aktivira pri človeku, ki je v tisto, kar ponavlja, prepričan.

Dvom o tem, da me življenje ne podpira, afirmacijo nevtralizira, saj tukaj ne gre za zavestni dvom. Tega dvoma se ne zavedamo kar tako; takšen dvom je skrit in se pokaže v sanjah ali v dnevnih prebliskih, v slikah in simbolih. Nasvet na tej točki je, da ohranjamo stik z nezavednim in teh vsebin ne skušamo razlagati z besedami in logiko, saj besede in logika niso abeceda nezavednega, pač pa zavestnega in zavednega. Stik z nezavednim ohranjamo skozi čutenje in čustva, ter predvsem preko intuicije. 

Afirmacije ne delujejo v umu, ki je nemiren, v osebnosti, ki je prestrašena, polna črnih scenarijev in negativnih pogledov. Kaj pomaga prepričevati se v dobro, če v sebi verjamete v slabo? Kaj pomaga z voljo premikati skalo nezavednega, ki dvomi v možnosti pozitivnih razpletov dogodkov, v upanje, v srečo in v Nebesa na Zemlji? Nezavedno je gradnik naše sreče!

Afirmacije ne delujejo v človeku, ki je poln konfliktov in nasprotij; afirmacije ne delujejo v umu človeka, ki je zmeden in brez lastnega jaza. Zmedenost notranjosti se pranaša na kaos zunanjosti. 

Lucija Mulej Mlakar, iz knjige OnKraj RazKritja materialno-duhovnega sožitja