Vpliv retrogradnega Merkurja na posamezno znamenje

Retrogradni Merkur vpliva drugače na čustva in odzive vsakega znamenja. Poglejmo si, kako. 

Vpliv retrogradnega Merkurja na posamezno znamenje (foto: profimedia) profimedia
11. 3. 2019

Ko je Merkur retrograden v čustvenem znamenju Ribi, lahko pričakujemo "divjo vožnjo."  

Poglejmo, kako lahko trenutno obdobje (od 5. do 28. marca) vpliva na vaše znamenje - da boste lažje surfali na trenutnih valovih, namesto da se utapljate v svojih lastnih čustvih. 

Merkur potuje v globoke, mračne dele naše duše in jih osvetljuje z namenom, da bi odkrili globoko zakopane resnice. 

Ta čas je odličen za introspekcijo - za ozaveščanje svojih lastnih vzorcev. Da razumemo sebe na ravneh, katerih do sedaj še nismo razumeli ali se jih zavedali. 

Vplivi na posamezna znamenja: 

Oven

Oven ima lahko v tem času izzive, ki so povezani z njegovo "ravno hrbtenico".  Koliko dopušča drugim, da ga definirajo? Ko se njegov fokus premakne izven sebe, to vpliva tudi na njegove reakcije. Njegove rekacije so lahko zato impulzivne in sprejema nepremišljene odločitve, kar ga pripelje do nepazljivosti in napak. V resnici pa le išče sebe in svojo neodvisnost, vendar na napačne načine.

Ko izgubi svojo neodvisnost, pogosto išče pozornost, konflikte, je razdražljiv, ima intenzivne reakcije. Rad pa se tudi skrije pred svojimi občutki, ko se počuti poškodovanega ali ranjenega. Oven naj se v tem obdobju poskuša z "ravno hrbetnico" in s pogumum soočiti s težavami in s samim seboj, namesto da beži. 

Bik

Bik se v tem obdobju srečuje z izzivom postavljanja mej. Drugim namreč zlahka dopušča, da določajo njegovo vrednost in dovoli, da vplivajo na njegove korake do cilja. Iskreno naj si razjasni, kaj si želi in temu tudi sledi. Svojo trmo naj tokrat uporabi v pozitivne namene.

V tem obdobju pa je pomembno tudi, da je pozoren na malenkosti (kot so recimo drobni tiski v pogodbah ipd.) 

Dvojčka 

Dvojčku vlada Merkur, zato se lahko sedaj poveča občutljivost povezana s komunikacijo (pa tudi potovanji in načrtovanjem). 

Potrebno je, da preveri točnost dejstev ali mišljenja drugih in ne govori stvari prehitro, preden preveri, ali so resnica. Tudi sam se mora naučiti prepoznati, katera njegova mišljenja so dejstva, katera pa zgolj lažne sodbe. 

V tem obdobju se vam lahko jezik večkrat zaplete in imate težave z izražanjem. Poskušajte govorite kar se da jasno, in tudi jasno izraziti sebe, tako boste zmanjšali "negativne" učinke retrogradnega Merkurja in se izgonili nepotrebnim konfliktom. 

Rak

Rak dobiva izzive povezane s svojo pretirano zaskrblenostjo za občutke drugih, medtem ko ignorira svoje lastne občutke. Naučiti se mora poslušati svoje občutke, ki mu dajejo vedeti, ali je nekaj v redu ali ne. 

Če je njegov fokus na zadovoljevanju potreb drugih, potem zlahka zgreši svoje lastne potrebe in občutke, kar ga dovede do sprejemanja napačnih odločitev. 

Iz tira jih lahko v tem obdobju vržejo povsem nedolžna vprašanja, brez večjega razloga. Dvakrat naj premislijo, preden spregovorijo.  

Lev

Levji izzivi v tem času so povezani z njegovo potrebo po tem, da sije. Če lev deluje iz ponosa, bo hitro naredil napako in pozabil na druge. 

Ko ga vodi ponos, bo zlahka tudi počel stvari, katerim ni kos ali za katere mu manjka izkušenj. Pretirana samzavest ga bo dovedla do rizičnih situacij, on pa morda ne bo niti opazil posledic svojih lastnih dejanj. 

V tem obdobju lev morda ne bo širil svoje značilne radosti in energije. Njegova energije bo lahko zelo nizka, zato bo len in nezainteresiran. 

Devica

Devici vlada Merkur, zato je zelo občutljiva na trenutni retrogradni ciklus. 

V tem obdobju je lahko zaskrbljena zaradi vseh mogočih stvari v življenju. Naj ne razmišlja preveč in dovoli, da to obdobje mine oz. ji prinese potrebna ozaveščanja napak. Naj bo tudi bolj strpna in potrpežljiva, ko občuti napetosti zaradi nepomembnih stvarih. Poskuša naj gledati na širšo sliko problema. 

Tehtnica

Tehtnica se zelo rada prekomerno osredotoča na potrebe in skrbi drugih ljudi ter zato zlahka zanemari pomembne podrobnosti. Če zanemari podorbnosti, pride do občutka, da je drugi ne želijo slišati ali pa čaka predolgo na "pravi" čas. 

Druga stvar, ki se lahko zgodi v retrogradnem ciklu, je odlaganje stvari, ne sprožanje pobude ali izogibanje konfliktom, s čimer se stvari ne rešujejo in lahko kasneje povzročijo težave.

Tethnica naj ne bo več mojster skrivanja čustev pred drugimi. V tem obdobju bodo občutki prišli na površino in prav je tako. Le boriti se ne sme z njimi. 

Škorpijon

Škorpijon bo dobival posebne izzive, če bo dovolil emocijam, da ga preveč prevzamejo ali če bo ignoriral potrebe drugih. Zato lahko postane maščevalen ali zaprt vase, s čimer povzroči situacije, v katerih vlada drama. Pomembno je, da se škorpijon nauči, kako se osvoboditi in očistiti emocionalne prtljage, da bi postal bolj pristen in spoštljiv do drugih. 

Strelec

Klasičen način, zaradi česa lahko strelec pade v težave v tem času je, da zanemarja podrobnosti, potrebe in mnenja drugih. Če strelec prisluhne dobronamernim nasvetom, ga to lahko tudi dovede do pozitivnih sprememb. Naj si iskreno prizna napake in sprejme dobronamerno kritiko. 

Prav tako se pojavijo težave, če strelec sodi druge na lažnih predpostavkah. Strelec pogosto prezre določena dejstva, zato je njegovo razumevanje situacij netočno. 

Kozorog

Kozorog se mora v tem času naučiti reka: "Najprej štalca, potem pa kravca." Torej; ne prehitevati stvari in slediti svoji poti ter sprejamati izzive, ki so trenutno na sporedu. 

Prekomerna osredotočenost na pravila in cilje lahko povzroči, da zanemari svoje občutke in entuziazem. Napake se zgodijo tudi takrat, ko imajo občutek, da je izkoriščen in da se ljudje ne obnašajo do njega spoštljivo. Ali pa, ko postavlja na stran svoje občutke in interese. Z vsem tem si otežuje svojo pot. 

Vodnar

Vodnar naj v tem obdobju preveri, ali so njegove odločiteve pravilne ter koristne. Naj jih še enkrat preveri in prilagodi. 

Lahko se bo počutil nesvoboden, ujet, zadržan... Ko želi zaščititi svojo svobodo, pa hitro postane uporniški, pri tem pa lahko pozabi na pomembne podrobnosti in informacije. 

V tem obdboju se lahko pojavi tudi nepotrebna frustracija. Naj poskuša imeti drugačno perspektivo in pogleda na stvari iz drugega kota. Ni vse tako (slabo), kot se zdi. 

Riba

Ribe imajo navado, da se prilagodijo drugim in abosrbirajo njihove emocije, potrebe, negativne vzorce, zakar postanejo zaskrbljene, njihov pogled pa zamegljen. V tem obdobju naj preverijo, ali so njihove odločitve v njihovo najvišje dobro? Pomembno je, da se uskladijo s svojo dušo in občutki, da dobijo potrebno jasnino. V tem času naj ne pretiravajo z načrtovanji. 

Prirejeno po: ATMA, Suzana Dulčić

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri