Vpliv Venere v zimskih dneh

Kljub hladnim dnem ljubezen ne bo zaspala. Venera bo poskrbela, da boste najprej nežni in zasanjani, v drugem delu februarja pa strastni in impulzivni.

Vpliv Venere v zimskih dneh (foto: profimedia) profimedia
18. 1. 2020

13. januarja se je Venera začela gibati v znamenju rib, kjer se bo zadrževala do 7. februarja, ko preide v znamenje ovna, kjer ostane do 5. marca. Za razliko od prejšnjega obdobja energije vodnarja, v katerem smo vsekakor delali na odnosih, ki so se v prvi vrsti prepletali s prijateljstvom, zdaj zaljubljenost prihaja v ospredje in večina ji bo zopet pripisovala večji pomen.

V času tega tranzita se boste v prvi vrsti pomikali znotraj svojih podob, ki so videti kot ljubeč odnos, zanimali vas bosta tudi romantika in umetnost. V glavnem se boste ukvarjali tudi z idealizacijo partnerjev ali pa vas bodo privlačili ljudje, ki niso ravno prepričani v svoja čustva. Spoznavanje bo povezano s povečanim izražanjem čustev. Instinktivno boste zaznavali, da ljudje nosijo maske in hrepenijo po globoki ljubezni, ki je zunaj teh mask.

Tudi če se nahajate v razmerju v težavah, se boste zatekali v iluzorna prepričanja in iskali uteho drugje, v raznih načinih sproščanja. Delovali boste kot zasanjana oseba, ki ima v mislih svojo sorodno dušo iz sanj. Zlahka se boste na novo zaljubili, saj boste zelo nežni in z lahkoto se boste prilagajali razpoloženjem drugih, pri čemer se lahko tudi izgubite v svojih neskončnih zaznavah. 

Težje bo v času Venere v ribah postaviti osebne meje. Zato lahko traja nekaj časa, da vas bodo bolečine in razočaranja zapustile, saj boste vse, kar se bo dogajalo, zaznavali bolj močno. V tem obdobju lahko postane ljubezen mistična izkušnja, seveda v povezavi s pravo osebo.

Zaradi ljubeznivega srca vas lahko potegnejo v svoj svet prijatelji, pa tudi osebe, ki potrebujejo pomoč. Pogosto se lahko pojavljajo zabrisane črte in lahko se vam zgodi, da se preveč vpletete v čustvena bremena drugih.

Obdobje Venere v ribah je najbolj nežen čas v letu. Če ste v razmerju, preživite svoj prosti čas s partnerjem, načrtujte zmenke in se predajte neobremenjeno.  Samski pa boste ob novih poznanstvih težko rekli ne, saj bo primanjkovalo odločnosti, prijetne vibracije vas lahko hitro zaslepijo in prepričajo, da je oseba prava za vas.

Nato za nežnim obdobjem 7. februarja Venera prehaja v znamenje ovna, kjer se bo zadržala do 5. marca. Ko je Venera v ovnu, se ljubezen znova začne prebujati na bolj strasten način. Z lahkoto se boste navdušili nad novo ljubeznijo, ves čas boste iskali načine za popestritev v obstoječih razmerjih. Pripravljeni boste tudi tvegati.

Venera v kardinalnem znamenju vas bo povezala z novim načinom življenja in s samozavestno energijo. Vaša impulzivnost vas včasih lahko spravi v težave, saj boste hitro, če ne boste zadovoljni, izgubili zanimanje. Negovali boste svojo neodvisnost in težko se bo prilagajati. Da, lahko da boste sebični, toda ravno ta energija je tista, ki vas vodi k samospoštovanju.

Ne bodo vam všeč ustaljene zadeve, raje boste poskrbeli za nekaj napetosti v odnosu. Pobegnili boste od pasivnih ljudi in se izognili rutini. Skratka, v tem obdobju potrebujete nenehen izziv in ustvarjalnost. Velikodušni boste, vendar boste zahtevni tudi do drugih. Kar boste naredili, boste pričakovali tudi od drugih.

Občudovali boste močne, neodvisne tipe ljudi. Bežali boste pred odtenki samopomilovanja in negotovosti.

Venera v ovnu je zagovornica močne ljubezni, privlači jo strastno dogajanje in nikakor ne tolerira žalosti in solza. V tem obdobju bo vaš zabaven, spogledljiv način izkazoval vaš duhovit čar in neodvisno naravo. Venera v ovnu se rada pogovarja o sebi in izkazuje svojo brezmejno karizmo, zato s komunikacijo v odnosih v tem obdobju ne bo težav.

Venera v ovnu se nanaša na poznavanje moči sebe, zato imejte v rokavu pripravljen ovnov stavek: Jaz sem.

Pripravil: Horoskop.si

Poglejte si še: Pomemben astro dogodek: Saturn in Pluton