Vsak alergik v sebi nosi potlačene težke občutke

14. 4. 2022
Deli
Vsak alergik v sebi nosi potlačene težke občutke (foto: profimedia)
profimedia

Pomlad. Sonce. Toplota. Narava vzbrsti, zacveti. Najlepši čas v letu za večino. Izjema so alergiki, ki ob misli na ves cvetni prah, ki bo v zraku, niso prav nič radostni...

... In kasneje pridejo cvetoče trave in obisk pri kolegih, ki imajo mačka v stanovanju in z zimo spet pršice pa hrana polna sledov oreščkov, glutena…
Kaj če bi začeli drugače? Če bi se ozrli vase, kako se počutite v življenju, kako vam je ob vsem tem v telesu?

Ste kdaj pomislili, da je možno, da so ALERGIJE povsem obvladljive brez zdravil? Da lahko nekega dne samo izginejo, kot da jih nikoli ni bilo? Marsikdo je to že doživel. Imate sami moč v sebi, da se jih znebite? Ste kdaj razmišljali, da so le posledice potlačenih težkih občutkov? Ste opazili, da težje kot vam je v nekem obdobju, hujši so simptomi?

Alergije so pri nekaterih neskončne težave. Poznam človeka, ki se je zato moral invalidsko upokojiti. Alergičen celo na barvilo v fotokopirnem stroju.

Zgovoren je primer človeka, ki se je par let mučil z depresijo in alergijami na skoraj čisto vse. Ko se je po letih težav odločil za antidepresive, je poročal, da so čudežno izginile VSE njegove alergije. Nikakor ni antidepresiv tudi zdravilo za alergije, da ne bo pomote, je pa primer zelo nazoren pokazatelj, kako so mu notranje stiske povzročale alergije. Da se ne razumemo napačno, opisan primer ne pomeni, da je vsak alergik depresiven.

Po mojem opazovanju človekove biti pa vsak alergik v sebi nosi potlačene težke občutke. Nekomu bodo ti udarili na plano po tej poti, drugi bo imel migreno, tretji aritmijo ali bolečine v hrbtenici ali refluks ali fibromialgijo…

Torej, alergije, kot tudi (skoraj) vse druge bolezni, imajo vzroke v potlačenih težkih občutkih. Ko človek odkrije, kaj nosi v sebi, se nauči to sproti dajati iz sebe, simptomi alergij izzvenijo.

Zato, ne bojte se več cvetočih travnikov pa sledov določene hrane in neskončno drugih »alergenov«. Ozrite se vase, katere sprožilce alergij v obliki težkih občutkov nosite v sebi in poiščite pot, da se jih osvobodite.

Še nekaj: Pri alergijah, kot tudi pri drugih bolezenskih znakih, JE ZELO POMEMBNO, KOLIKO JE VAŠE TELO ZAKISANO. Poročajo ljudje, ki nimajo alergij, da dobijo po znatni količini pojedenega sladkega simptome, ki so značilni za alergije: srbeče oči, grlo, izcedek iz nosu… Ko se telo prečisti, to izgine. IN KAJ POVZROČAJO TEŽKI OBČUTKI V TELESU: ZAKISAJO GA. 

Življenje je mnogo bolj preprosto, kot si sploh znamo predstavljati. Le svoje občutke moramo znati zaznavati in jih sproščati iz telesa. Pa bo pomlad spet najlepši letni čas. In veselili se boste pogleda na valujočo visoko travo v vetru. In upali pobožati psa, mačko, konja…

Tatjana Miljavec, nasmehsrca.si

Novo na Metroplay: "Kar naenkrat se liki začnejo obnašati po svoje" | Tadej Golob o pisanju kriminalk