Vsaka ženska je SVEČENICA (S. Irene)

Ko Ženska spozna in odpre svoje srce, je prav zaradi svoje ranljivosti nepremagljiva.

Vsaka ženska je SVEČENICA (S. Irene) (foto: Irena Stamenković) Irena Stamenković
6. 10. 2021

Kar nekaj pomembnih prelomnic je bilo v mojem življenju, na katere danes gledam kot na pot, ki sta jo skupaj kreirali moja osebnost in moja duša.
Velikokrat sta bili vsaka na svojem bregu, zato so bili valovi zelo visoki. Zdaj plujeta skupaj in veliko lažje premagujeta vse, kar prinese veter, nevihtni oblaki ali žgoče sonce.

Ženska se bori, ker so jo prepričali, da je manj vredna, kot je v resnici. Ženska se bori, dokler ne dojame, ozavesti in ponotranji, da je svečenica že zato, ker preprosto je.

Ko se je njena duša odločila, da naseli njeno telo, ji je dala možnost povezovanja obeh svetov. Vidnega in nevidnega. Stičišče obeh svetov pa je njeno Srce.
Frekvenca odprtega ženskega srca je nevidna, a zato so vidni njeni učinki. Na vsakem koraku. Ob vsakem dejanju.

Ko Ženska spozna in odpre svoje srce, je prav zaradi svoje ranljivosti nepremagljiva.

Ko ženska deluje iz odprtega srca, z lahkoto postavlja meje, ker ve, kaj je dragoceno, saj pozna in živi svojo pravo resnico. Svojo pravo esenco.

Pred približno desetimi leti je moja žleza Metuljčica skoraj prenehala zamahovati. Pot je bila dolga in hvaležna sem ji za številna znanja in spoznanja. Ko danes gledam za nazaj, ugotavljam, da je bilo kljub vsej globini, veliko teh še vedno na ravni uma in ob skrbnem varovanju obrambnega mehanizma.

Lansko leto sem ob mednarodnem praznik žensk svoje telo potopila v hladno morje in ko se je pet dni kasneje zunanje življenje ustavilo, si je moja duša nekako oddahnila. Rodila se je S.Irene.

Mislila sem, da mi je pot jasna in da me čaka samo še nekaj korakov, a sem se začetek letošnjega leta sesula. Spoznanje, da globoko v sebi dvomim, da sem vredna Ljubezni, je bila najmočnejša preizkušnja doslej. Da sem vredna tiste esence, ki jo najbolj čutim in je v svojem bistvu zame edina Sveta. Tiste esence, ki je moja Narava.

Ta udarec ni sprožil pisanja, nasmeha na obrazu ali aha momenta. Ta udarec me je ohromil. Gledala sem, kako je tornado dvignil in razmetal koščke mene same daleč na okrog. Prvič je bilo moje telo prazno. Ne tista praznina ob zlomljenem srcu, ki sem jo poznala od prej, ampak fizično votlo.

Zgodilo se je brez opozorila. V tistem trenutku sem imela občutek, kot da se je celo življenje razstavilo na posamezne delčke in da ga nič več ne drži skupaj.
V resnici se je razblinila samo iluzija, ki me je do tedaj držala skupaj.
To sem potrebovala, da se je moj močan obrambni mehanizem dokončno predal in sprostil pot do moje podzavesti.

Sledilo je nekaj res intenzivnih mesecev. Univerzum ni prizanašal. Vsakemu dognanju je sledila resna preizkušnja. Ampak kako bi sicer v praksi preizkusila, da je bolečina samo spodnji del vala in moj najdragocenejši dar.
Preizkušnje so se nizale, dokler niso bile osvetljene vse najgloblje rane. Čas krča in jemanja sape se je začel krajšati in počasi se je vračal smisel za humor. Gradbinci zidu okrog mojega srca so ostajali brezposelni, jaz pa sem se naučila s svojo bolečino ljubiti.

Danes sem hvaležna sebi in svojemu Srcu, ki prav zdaj, medtem ko pišem te vrstice, oddaja prijetno toploto v prsih. Ponosna sem nase za vso moč in pogum, ki sem ju na tej poti uspela zbrati.

Ta trenutek živim življenje, v katerem se na videz ni nič spremenilo, jaz pa sem kljub temu priča vsakodnevnim čudežem, ki se jim več ne čudim.

Ko spoznaš svoje poslanstvo in stopiš na pot odprtega Srca … ko začutiš milost, si ne želiš več nazaj.

Drage Ženske, upam, da se v ogledalu vidite s tistim sijem na glavi ne glede na okoliščine, ki vas v danem trenutku obdajajo. Upam, da se v vsakem trenutku zavedate, kako čudovite ste in kako mogočno in nepremagljivo je vaše Srce.
Žensko Srce je generator Ljubezni, ki lahko nemoteno deluje ne glede na vse. Samo dovoliti mu moramo.

Za Žensko je najpomembnejše čutiti in potem temu slediti. Za Žensko je najpomembnejše Ljubiti, kajti to zanjo pomeni preprosto BITI.

Z Ljubeznijo, Irena