Vsakdo umre, a vsi ne živijo

Prince EA navdušuje z motivacijskim videom, ki vas lahko navdihne, da še ta trenutek odidete loviti svoje sanje. 

Vsakdo umre, a vsi ne živijo (foto: Unsplash.com) Unsplash.com
13. 7. 2018

"Naj ne bodo vaše zadnje besede pred smrtjo: "Ko bi le naredil to...". Življenje ni namenjeno le temu, da bi samo delali, čakali na vikend in plačevali položnice. Ne vem veliko, a vem, da ima vsaka oseba na tem svetu svoj dar. Vsak človek je bil narejen zato, da izživi sanje, ki so v njemu. Najbolj žalostna izguba je, če živimo na zemlji kot letalo, ki ni nikoli poletelo.

Vsi se bojimo tatov, da bodo prišli ponoči in nam ukradli stvari. A tatovi živijo v našem umu in nam kradejo naše sanje. Največji tat sliši na ime dvom. Če ga zasledite, pokličite policijo, saj je največji morilec, ki je ubil že nešteto sanj. Pustil vas bo zaslepljene in ločene. 

Kaj je tisto, kar vam prižge iskro? To je tisto, kar si morate želeti z vsakim delčkom srca. Seveda boste na poti uresničevanja želja bili boje, večkrat padli na tla. Zapomnite si, da ravna gora ne obstaja. Če želite na vrh, boste morali prečkati ostre mostove, in prišli bodo časi, ko boste v stresu in depresiji. A naj vam povem nekaj, Steven Spielberg je bil trikrat zavrnjen na filmski šoli, Oprah Winfrey so dejali, da ni dovolj vitka za televizijo, Beyonce, da ne zna peti... Bitke in kritike so del uspeha. Lahko pa izbirate med bolečino, ki je del poti proti uspehu, ali bolečino zaradi ujetosti v žalovanje. 

Pomislite, kakšen dar lahko date planetu? Ne razmišljajte dvakrat, živite življenje, ne zapravljate ga. Ne morate nazaj, lahko pa začnete zdaj in ustvarite povsem nov konec."