Vsako jutro je nova priložnost!

Zjutraj, tik pred sončnim vzhodom, bi morali peti in plesati - tako kot plešejo ptice, tako kot se drevesa zibajo v vetru in je vse v napetem pričakovanju, saj čaka, da bo sonce pokukalo izza obzorja. In potem se naenkrat prikaže.

22. 10. 2015

To je pesem dobrodošlice, najlepša pesem, saj naznanja začetek dneva, začetek novega dneva, novo rojstvo.

Na Vzhodu verjamemo, da vsako noč, ko gremo spat, malce umremo. Ko spite, namreč popolnoma pozabite, kdo ste.Če umrete v spanju, ne morete vedeti, kdaj ste umrli - niti tega ne veste, ali ste še živi. Zato je spanje mala smrt, mini smrt.

In vsako jutro je mini rojstvo, novo rojstvo, vi pa morate slaviti obstoj, ki vam je podaril še en dan. Nismo ga vredni, saj smo zapravili včeraj - zapravili smo vse pretekle dni. Ampak obstoj je darežljiv in nam je dal še eno priložnost, da bi spet poskusili, živeli, se veselili in bili celostni.

Iz knjige: OSHO: Ko se zbudim 365 poživljajočih trenutkov za zavesten začetek dneva (založba Primus) 

Vsak dan vsaj za nekaj trenutkov opustite um in se okopajte v božanskosti. Ti trenutki so edini resnični trenutki. So edini trenutki, ko lahko rečete, da ste res živeli; vsi drugi trenutki bodo pozabljeni.

OSHO: ko se zbudim

Knjigi Ko se zbudim in Preden zaspim sta bili ustvarjeni na Oshovo pobudo. Zasnovani sta tako, da vsak dan zajame določeno temo, jutranja in večerna tema pa druga drugo dopolnjujeta. Vsebujeta 365 meditacij, ki so predvidene za kronološko, ne naključno prebiranje.

OSHO: preden zaspim

Knjigo Ko se zbudim lahko prebirate sámo ali pa v kombinaciji z večerno knjigo. Besedila so izbrana prav za jutranji čas - za umirjen, meditativen začetek dneva.