Zakaj moja duša ni srečna?

Bolečina v duši je eden izmed najbolj nazornih znakov v življenju, ki kaže na to, da smo skrenili iz poti.

Zakaj moja duša ni srečna? (foto: unsplash) unsplash
10. 1. 2020

Nenehen občutek slabosti ali čuden občutek zaskrbljenosti se pojavi, ko ravnamo proti sebi, proti svoji naravi, proti svojim vrednotam in resničnim načelom. 

Duša boli,... 

Ko si nekaj želi, pa ne more... 

Duši boli, ko nečesa znotraj sebe ne dovolite. Vzamimo za primer običajno situacijo žensk: duša si želi, da bi se počutile v svoji koži kot čarobno in prekrasno bitje, vendar jim um to onemogoča: "Ne, debela si, veliko ti še manjka do idealne lepote!"

Takrat je vaša duša nesrečna.

Ali ko so si duša želi, da se morda preselite, da pustite službo, prekinete ali ustvarite odnos, greste na počitnice in si vzamete odmor, a si tega ne dovolite ter greste proti svoji volji, takrat se pojavi bolečina v globinah vaše duše.

Ne želi, a mora... 

Prav tako je povsem običajna situacija, ko ljudje iščejo tuje ideale medtem ko njihova duša išče nekaj popolnoma drugačnega. Kadar se naše vrednote ne skladajo z vrednotami okolice in počnemo, česar ne maramo. Takrat duša boli.

Ali res boli duša ali je to le ego? 

Veliko ljudi pa zlahka zamenja izpolnjevanje svoje duše in jok ega. Bolečina duše je bolj subtilen signal, ki nakazuje, da se oddaljujemo od svojih duhovnih idealov. Ego pa je tisti, ki si želi pozornosti ter trpi, ko je ne dobi. V takšnih primerih ne boli duša, pač pa ego. Iz njega izhaja občutek užaljenosti - ta nikoli ne izhaja iz duše. Obtoževanje drugih, zaskrbljenost za prihodnostjo, občutek krivice, dolgočasje, lenoba. Vse to je lahko samo ego. 

Če vas boli duša ali občutite duhovno nemoč, je najbolje, da pogledate, kje tiči izvor. Vrnite se v sedajnost, poglejte svojo iskrene potrebe. Vaše srce je najbolj natančen inštrument za merjenje čistoče misli. Misli, ki ustvarjajo strah, morate odvreči. Bolečina duše se lahko pozdravi, če izbirate tiste možnosti, h katerim vas nagovarja srce. Če boste sledili šepetu duše, vam bo ta poplačala s stanjem radosti in hvaležnostjo! Takrat boste čutili, da je vaša duša srečna. 

Po navdihu: ranibu.ru

Poglejte si še: Kako prepoznati, ali vaša duša spi

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri