Zakaj je včasih dobro, da prekinemo odnose

23. 9. 2021
Deli
Zakaj je včasih dobro, da prekinemo odnose (foto: profimedia)
profimedia

Vsak razhod in prekinitev odnosa nam prinaša svojstvene lekcije, ki jih potrebujemo. Kako videti pozitivne strani razhodov? 

Razhodi običajno bolijo in to zelo. Prav srčna bolečina je ena najmočnejših bolečin, ki je lahko bolj neznosna kot fizična. A prav ta bolečina lahko postane tudi največji dar, če jo pravilno razumemo in sprejmemo. Preberite si tudi pesem Ljubezenske rane so opomnik. 

Pozitivne strani razhodov: 

1. Vesolje ve, kaj je najboljše za nas

Čeprav je morda na začetku prisotna neizmerna bolečina, ker ste se razšli z vam ljubljeno osebo, s katero ste si morda predstavljali, da boste skupaj do konca svojih dni, to še ne pomeni, da je bila ta oseba v resnici prava za vas. Um včasih misli, da ve, kaj si želi in zahteva naj se izpolni točno tisto, kar misli, da se mora. Vendar žal ne ve, kaj je v resnici dobro za vas. In takrat višja inteligenca vesolja poseže v naše življenje. Ker vidi jasno, da nekdo v resnici ni dober za nas. In bolje je, da takšni ljudje odidejo prej kot kasneje. 

2. Ste sama svoja oseba

Ugotovite, da vam zadovoljstva in občutka vrednosti ne mora zagotoviti druga oseba. Ko se razidete, boste ugotovili, da ste z določeno osebo ali brez nje še vedno oseba, ki doprinaša svetu. Še vedno imate v življenju ljudi, ki vas imajo radi, še vedno se morate vstati zjutraj in narediti, kar ste prišli sem, da naredite. Imate svoje poslanstvo, ki ga morate opraviti – ne glede na ljudi okoli sebe.

3. Več časa zase in rast

Morda potrebujete več časa zase. To je vaša priložnost, da lahko intenzivneje delate na sebi in na stvareh ter željah, ki ste jih dosedaj potiskali. Bolj boste izboljšali odnos s seboj, boljše odnose boste lahko vzpostavili tudi z drugimi.

4. Nove možnosti in priložnosti

Odkrili boste nove hobije in strasti, ki jih sicer ne bi. Poskusite nove stvari, ne predajte se malodušju. Lahko se odpravite na izlet, potovanje, vpišete v tečaj. Končno se lahko posvetite svojim željam, ki ste jih v odnosu morda zatirali. Toliko čudovitih stvari lahko počnete!

5. Vsak mora skozi bolečino, da jo razume

Bolje boste razumeli druge ljudi. Ker ste izkusili bolečino na lastni koži, boste lahko kasneje v življenju pomagali tudi drugim in jih resnično razumeli.

6. Vaša moč se je okrepila

Postali boste močnejši in se naučili, kaj tista fraza: “Kar te ne ubije, te okrepi” dejansko pomeni.

7. Vrednote bodo postale bolj jasne

Bolečina nam pomaga videti, kaj nam je v življenju zares pomembno in zaradi česa se ni vredno obremenjevati. Morda boste bolje dojeli, kaj si želite in česar si ne želite. 

8. Novo, novo, novo... 

Mar ni vznemirljivo, ko veš, da te čaka ogromno novih stvari? To je čas, da se odprete tudi novim spoznanstvom, novim ljudem, ki morda bolje resonirajo z vami. Morda pa je to čas za novega živalskega prijatelja in posvojite psa ali muco iz zavetišča?

9. Jeste, kar VAM paše

Naučili se boste kuhanja za eno osebo in lahko boste jedli tisto, kar imate vi najraje. Ali pa večkrat povabili prijatelje na kosilo! 

10. Niste zgolj partner

Imeli boste čas in priložnost, da ugotovite, kdo zares ste. Vaša vloga tu ni biti le sopotnik ali partner... Ste unikatna oseba s posebnim namenom tukaj in zdaj.

11. V malenkostih se skriva radost 

Bolj boste hvaležni za malenkosti kot je nasmeh, objem, sončen dan, nabrana rožica zase... 

12. Tudi prijateljstva bodo na testu

Ugotovili boste, kdo so vaši pravi prijatelji, ki vam stojijo ob strani, ko greste čez težavna obdobja. Bodisi boste vzpostavili močnejše vezi z drugimi ali z novimi ljudmi ali pa sprevideli, kdo ni pravi prijatelj.

13. Vsaka šola nekaj stane

Ne boste več ponavaljali istih napak. Nekaj ste se naučili in prestali, sedaj pa z novimi močmi naprej! Odprite se novim in lepšim potem, ki vas čakajo. 

14. Mozaik popolnosti

Ko bo preteklo nekaj časa, boste ugotovili, kakšen smisel je imel razhod z določeno osebo. Jasno boste videli, kakšno lekcijo vam je to prineslo, kaj vas je naučilo. In predvsem boste videli, da je imelo življenje v resnici za vas pripravljeno nekaj boljšega in lepšega. Zaupajte v življenje. 

Po navdihu: thoughtcatalog.com 

Preberite si še: Ko ne dobimo, kar si želimo