Zakaj lahko v tem obdobju občutimo povečano depresijo in žalost?

Poglejmo si zapis o trenutnem obdobju, na katerega vplivata Ketu in Saturn. 

Zakaj lahko v tem obdobju občutimo povečano depresijo in žalost? (foto: pixabay) pixabay
23. 4. 2019

Od 20. aprila nam lahko Ketu in Saturn malce "zakomplicirata" razne situacije oz. navidez ustvarjata težave v življenju. Od 7. maja se bo tej kombinaciji pridružil še Mars, ki bo skupaj z Rahujem tvoril položaj težav. Celotna kombinacija nas poziva k več pozornosti in več meditacije, saj se lahko sproža globoka jeza in ustvarjajo konflikti. Sami pa moramo poskrbeti za svoje lastno ravnovesje in mir. Pri tem nam lahko pomaga tudi čas preživet v naravi in miru. 

Ketu in Saturn delujeta hitro - kot požar (primer Notre-Dame). Ketu vedno sproži kratko in močno akcijo, ki pusti sledi še leta. 

Saturn vpliva na naše navade, vzorce in prepričanja iz prejšnjih življenj. Lahko ustvari tudi povečan pesimizem zaradi teh navad in rutin. Sedaj, ko se mu je pridružil še Ketu, je vpliv preteklega (ali preteklih) življenj povečan in lahko ustvari težke okoliščine, da bi nas razrešil iz zataknjenosti v stare vzorce. To nikoli ni lahko, še posebej za tiste, ki imajo radi rutino in nadzor. 

Emocionalno lahko nekateri v tem obdobju občutijo povečano depresijo in žalost. Pomemben element samopomoči je zagotovo meditacija, saj lahko sedaj hitro zapadete v pretekle stvari (stare zamere, občutke krivde ipd.), kar pa boste težko ozavestili brez pozornega poglabljanja vase. Potrebno bo nekaj izpustiti, odpustiti, predrugačiti in biti pozoren tudi na to, kako sami vplivamo na druge ljudi. 

Ta kombinacija prinaša tudi asketizem in željo po umiku, po drugi strani pa Saturn  usmerja osebo, da nadaljuje razvoj karme (odvisno od tega, kje se Saturn nahaja v naši natalni karti).

Sicer pa ta položaj govori o karmi naših prednikov, zlasti tistih, katerim se je zgodila neka krivica in so naglo odšli iz tega planeta. To je vidik kolektivnega nezavednega, kot ga imenuje C. G. Jung. Sedaj je čas, da takšne vsebine odidejo, cilj pa je prekiniti stare navade.

Potrebno se je osvoboditi, to pa običajno ni mogoče doseči brez (na videz) težavnih situacij. 

Prirejeno po: Nikola Žuvela, vedski-jyotish.net