Zakaj ne smemo rezati energetskih vezi 2. del

Ker je članek s tem naslovom prejšnji teden požel tako veliko odziva in dodatnih vprašanj, nadaljujem s temo, zakaj ne smemo rezati energetskih vezi. Prvi del članka si lahko preberete TUKAJ.

9. 12. 2014

Z rezanjem energetskih vezi torej poustvarimo primarno travmo iz otroštva, zaradi katere je ta energetska vez v prvi vrsti sploh nastala. Pravzaprav kadarkoli nekaj režemo, to dejanje že samo po sebi nakazuje, da z nečim ostrim nekaj ranimo ali ločimo.

Če vas zanima, kako dejansko izgleda rezanje vezi, se spomnite svoje prve ločitve, ki ste jo doživeli s fizičnim telesom in to je bilo rezanje popkovine, ko so nas ločili od naše mame (to je bila tudi fizična vez, ne samo energetska). Stara plemena verjamejo, da s tem povzročimo močno travmo in šok za otroka in da popkovine ne bi smeli rezati, temveč bi jo morali pustiti, da se v svojem času posuši in odpade, ko izgubi svojo funkcijo.

To tudi pomeni, da ta plemena razumejo, kako pomembna je fizična bližina med novorojencem in njegovo mamo v njegovih prvih dneh na tem svetu. Celo zahodna medicina se sedaj trudi, da novorojenega otroka takoj že v nekaj minutah po rojstvu preda mami v naročje. Kajti vemo, da dojenček, ki mu je telesni stik dolgo časa odtegnjen (več tednov ali mesecev), lahko celo umre. Na isti način ljudje brez energetskih vezi naredijo samomor, kot sem opisala v prvem delu članka, zato si z rezanjem le-teh delamo medvedjo uslugo in tlačimo svoje vzorce še bolj v podzavest. Poleg tega pa z neselektivnostjo porežemo tudi tiste dobre vezi.

In še en aspekt obstaja, zakaj ne smemo rezati energetskih vezi: ko odrežemo energetsko vez s konkretno osebo, pravzaprav odrežemo stran SEBE! V tem stvarstvu, kjer smo vsi Eno, smo vsi vse in zunanje okolje obstaja samo v naši percepciji zaradi ideje o ločenosti.

Verjamem, da že poznate princip »ti si jaz in jaz sem ti«, in da vse, kar počnete drugim, počnete pravzaprav sebi – in to velja za vsa področja življenja. Ko »režete« od sebe druge ljudi, pravzaprav režete dele sebe - še bolj konkretno aspekte svojega notranjega otroka, ki si želite biti slišan, sprejet in ljubljen, in ne odrezan od nas, kot to po navadi že tako ali tako počnemo, ko ga ignoriramo.

Zato je VEDNO potrebno pogledati vzrok nastale vezi, kaj za nas pomeni, zakaj je nastala, kako nam koristi in jo potem z ljubeznijo pretvoriti v nekaj, kar bo podpiralo ta naš odnos z določeno osebo (s staršem, partnerjem, otrokom, šefom, prijateljem, poslovnim partnerjem...). Če našo vez obravnavamo na takšen zdrav način, se bo naš odnos z določeno osebo resnično spremenil na bolje! Če pa jo odrežemo, je, kot bi vrgli v zrak bumerang – verjemite, prišel bo nazaj in znova in znova bomo predelovali iste vzorce! Kako to storiti v praksi?

Kakavov obred z razreševanjem energetskih vezi in zvočno kopeljo

Na tem posebnem obredu na posebni dan močnega portala in zimskega solsticija, 21. 12. 2014 ob 15:00 - 20:00 boste spoznali, kako ZA VEDNO razrešimo energetsko vez z nekom na zdrav način in tako, da se ta vez ne vrne več ter resnično izboljšamo odnos s konkretno osebo. Po tej meditaciji pa se bomo predali magični zvočni kopeli, ki nas bo transformirala od znotraj navzven. Več najdete TUKAJ, kjer boste našli tudi posebno darilo za bralce Sensa.si.

Tina Puncer, terapevtka soulworka

Reality Shifter

Za osebna vprašanja in individualno svetovanje je Tina Puncer dosegljiva na info@soulwork.si. Tinino energetsko zelo močno e-knjigo Prva (čustvena) pomoč lahko naročite TUKAJ.

Spletna stran: www.loving-wisdom.com

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri