Zakaj ne smemo rezati energetskih vezi 1. del

Ste že kdaj bili na meditaciji, kjer ste rezali energetske vezi? Morda ste sicer za trenutek občutili olajšanje, toda čez nekaj časa ste razočarano ugotovili, da so se te vezi in vzorci vrnili. Zakaj se vračajo, če jih režemo in kako jih preseči za vedno in na zdrav način?

Zakaj ne smemo rezati energetskih vezi 1. del (foto: Shutterstock) Shutterstock
2. 12. 2014

Najprej se moramo vprašati, zakaj energetske vezi med nami sploh nastanejo in kaj to sploh je? Energetske vezi nastajajo z vzpostavitvijo določenega čustva in odnosa do določene osebe in včasih jih lahko občutimo ali celo "vidimo" kot energijsko vrv, ki povezuje nas in drugega človeka med različnimi deli telesa. Zato tudi pogovorno rečemo, da se "navežemo" na nekoga. Vendar pa je vprašanje, ali nam te navezanosti koristijo ali ne.

Če je navezanost ali energetska vez vzpostavljena na podlagi brezpogojne ljubezni, že sama beseda pove, da naša ljubezen v tem primeru ne bo postavljala pogojev, zato je takšna navezanost zdrava oziroma je v realnem smislu ni. Večina naših navezanosti pa je vzpostavljena pod pogoji in na podlagi strahu, jeze, žalosti, dinamike ljubim-sovražim, izsiljevanja, vsiljevanja občutka krivde in podobnega.

Takšne vrste vezi nam jemljejo energijo in radost ter so podlaga mnogim prepirom ali borbam za premoč, vzpostavljamo pa jih s partnerjem, starši, otroci, šefom, sodelavci, prijatelji in tako dalje. Velikokrat pogovorno rečemo tudi, da imamo naelektrene odnose.

Energetske vezi so za človeka eksistencialno pomembne in tisti, ki jih nimajo, jih na ta svet ne veže nič – zaradi tega se dogajajo samomori, zaradi škodljivih navezanosti pa umori. Mi sami moramo torej poskrbeti, da bodo te vezi na ljudi okoli nas prijetne, zdrave in nam koristne – takšne, ki nas podpirajo skozi življenje in vsakdan.

In zakaj ne smemo rezati energijskih vezi? Če ste se kdaj spraševali, zakaj po rezanju energetskih vezi ni nič bolje, je to zato, ker z rezanjem ravno obudimo primarno travmo, zaradi katere so te vezi sploh v prvi vrsti nastale. Naj pojasnim. Ker smo bili "odrezani" od ljubezni svojih skrbnikov s kritiziranjem, zavračanjem, ignoriranjem, stresanjem jeze na nas kot otroke, se kasneje v odrasli dobi bolestno navežemo na podobne ljudi, ki z nami ravnajo podobno (poustvarimo si domače okolje iz otroštva).

Kot smo se bali, da bomo izgubili svoje starše, njihovo ljubezen, da nas bodo zapustili, ali nas ne bodo imeli radi, če ne bomo pridni otroci, tako nas je danes kot odrasle strah, da nas bodo zapustili sedanji ljudje, ki nas obkrožajo, zato se z njimi povežemo na energetski ravni in tako ustvarimo energetske vezi na podlagi strahu, jeze, žalosti in podobno. Večina teh procesov se odvija na nezavednem nivoju. In če danes prerežemo te vezi, smo povzročili ravno isto primarno travmo iz otroštva, ko smo bili "odrezani"!

Težava je tudi v tem, da porežemo tudi tiste vezi, ki nam koristijo, kajti po navadi primemo kar celoten »snop« teh vezi in jih generalno odrežemo. Vzrok, zakaj so nastale (torej primarno travmo in problem) pa potisnemo še bolj izven svoje zavesti v svojo podzavest in si s tem delamo škodo. Vzorec nam še bolj uide izpod kontrole in zavedanja.

Pravilna obravnava teh energetskih vezi je, da jih obravnavamo eno po eno in sicer z eno osebo naenkrat (z eno osebo imamo namreč več energetskih vezi). Samo na ta način se ta določena vez ne bo več vrnila, ker bo razrešena na globoki ravni (pri samem vzroku), za tem pa naredimo še proces vzpostavitve nove, koristne in ljubeče vezi na to določeno osebo, ki bo v našem realnem življenju posledično res izboljšala odnos. Kako to konkretno narediti in da boste lahko to znanje še naprej uporabljali tudi sami pri svojih procesih, se bomo naučili na posebnem kakavovem obredu.

Kakavov obred z zvočnim šamanskim potovanjem

Na tem posebnem obredu na posebni dan močnega portala, 21. 12. 2014 ob 15:00 - 20:00 boste spoznali, kako ZA VEDNO razrešimo energetsko vez z nekom na zdrav način in tako, da se ta vez ne vrne več. Po tej meditaciji pa se bomo predali magični zvočni kopeli, ki nas bo transformirala od znotraj navzven. Več najdete TUKAJ, kjer boste našli tudi posebno darilo za bralce Sensa.si.

Tina Puncer, terapevtka soulworka

Reality Shifter

Za osebna vprašanja in individualno svetovanje je Tina Puncer dosegljiva na info@soulwork.si. Tinino energetsko zelo močno e-knjigo Prva (čustvena) pomoč lahko naročite TUKAJ.

Spletna stran: www.loving-wisdom.com

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri