Zakaj se nezreli moški bojijo močnih žensk?

Kaj se zgodi, če nezrel moški naleti na žensko, ki se ne podredi stereotipu o dominantni moški vlogi?

Zakaj se nezreli moški bojijo močnih žensk? (foto: profimedia) profimedia
30. 5. 2018

Izrazi, kot so: “Kdo nosi hlače v družini” se pojavljajo, ko je govora o zastarelem stereotipu, da morajo moški imeti kontrolo nad svojim domom in ženo. Zaradi te potrebe po dominaciji, se nezrel moški težko sprijazni z močno žensko, ki ga navdaja s strahom in nesigurnostjo. A to je povsem nesmiselno. Močna ženska je zlata vredna.

Ženske preverite, če ste zares dovolj močne. Moški pa, če ste morda še malce nezreli. Vsi smo tu, da se razvijamo in rastemo. Pri obeh spolih pa je pomembno, da gojijo medsebojno spoštovanje.

Nezreli moški se pogosto počutijo ogrožene iz naslednjih razlogov:

  •  Močna ženska brez strahu opozori na nemunosti 

Močne ženske si želijo predvsem odgovorne moške. Opozorijo moškega na njegov ego, želijo si, da kdaj moški priznajo napake oz. se zavedajo, da kdaj nimajo prav. 

  • Moški občutijo pritisk, da morajo biti še bolj uspešni

Namesto z občudovanjem, moški na ambicije žensk gledajo s strahom. Še posebej, če se jim zdi, da so njeni cilji in uspehi večji kot njegovi. 

  • Strah pred zvezo s trdno žensko

Nezreli moški so tisti, ki ne vedo, kaj želijo od življenja. Močne ženske pa tiste, ki točno vedno, kaj si želijo. Njena trdnost in sigurnost ga navda s strahom.

  • Vedno rečejo, kar si mislijo

Močne ženske so iskrene. Če ji nekaj ne bo všeč ali se z nečim ne bo strinjala, bo to jasno povedala. Neposrednost je nezrelim moškim izredno zastrašujoča.

  • Močno žensko je težko impresionirati

Ker močne ženske živijo strastno, želijo strast do življenja tudi pri partnerju. Želijo si inteligentne pogovore. Nov avto ali dvorjenje z nakitom pri njej ne bo obrodilo sadov. Z materialnimi dobrinami jih je težko impresionirati. Z odprtim duhom, srcem in zavestjo – brez težav. 

Po navdihu: expandedconsciousness.com