Zakaj so ženske tako spremenljive kot luna?

Ste se kdaj vprašali, zakaj smo ženske tako spremenljive? Od nihanja teže do vseh razpoloženj, ki jih prepotujemo v vsakem tednu in imamo večje vspone in padce kot moški. Zakaj je tako?  

Zakaj so ženske tako spremenljive kot luna? (foto: shutterstock) shutterstock
26. 1. 2023

Večina ljudi se zaveda, da gravitacijska moč Lune vpliva na plimovanje morja. Glede na to, da je naše telo večinoma sestavljeno iz vode, so vplivi lune tudi na človeka zelo opazni. 

Starodavni prebivalci so razumeli učinke lune na človeka. Danes žal premalo sodobnih žensk razume, kakšen učinek imajo na njih lunine faze, in jih je sram, da se včasih počutijo preobremenjene in so nerazumne. Kadar ženske niso poučene o tem, kako živeti v skaldu z luninimi cikli, sta njihov prispevek k družbi in njihova verodostojnost oslabljena, saj nerazumno obnašanje ženske nasprotuje razumni razlagi uporabe cikla. Na srečo se vedno več žensk ponovno prevzema to zavedanje o ciklih in se tako čutijo močnejše.

Razvijte svoje Lunine sposobnosti

Bolj ko razvijamo moči Lunine narave, bolj se zdravimo in krepimo ženstvene občutke sebe. S tem ne zdravimo le svojo zaznavo in izražanje ženskosti, ampak po 5000 letih zatiranja tudi kolektivno zavedanje.

Kako razviti Lunine sposobnosti?

1. Redo razmišljajte o svojih življenjskih izkušnjah, da pridete do spoznanj in         modrosti.

2. Skrbite zase in prav tako za druge.

3. Gradite občutek pripadnosti s pobudami v podobno razmišljujočih skupnostih.

4. Delujte na podlagi svojega intuitivnega vodstva.

5. Spoštujte svojo občutljivost, namesto da jo zatirate.

6. Prepoznajte svoje spremenljive potrebe glede na svoj cikel.

7. Izbirajte prijateljice, ki so sposobne druga drugi dajati čustveno podporo.

Zakaj so ženske tako spremenljive kot luna?

Od nihanja teže do vseh razpoloženj, ki jih prepotujemo v vsakem tednu in imamo večje vspone in padce kot moški. Zakaj je tako? Zato ker lunini cikli vladajo ženski psihi in hormonskim ciklom. Luna spreminja veliko več kot sonce. 

Luna zamenja astrološko znamenje vsake dva in pol dneva, medtem ko sonce enkrat na mesec. Luna ima štiri glavne faze v 28-dnevnih ciklih, medtem ko sonce prestaja štiri enake faze v 365 dneh solarnega leta. Tako je za nas ženske lahko izzivajoče izkušati take spremembe, a je tudi priložnost, da pospešimo svojo psiho-čustveno rast.

Kako to naredimo? 

Z zavestnim iskanjem razumevanja, kako lunine faze in prehodi skozi zodiakalna znamenja vplivajo na nas. Ko se Luna premakne iz enega znaka v drugega, čutimo vpliv vsakega znaka, ne glede na svoj osebni horoskop. Ko se Luna spreminja in pojenja skozi svoje štiri glavne faze (prazna Luna, prvi krajec, polna Luna, zadnji krajec), tudi to vpliva na nas.

S tem, da se zavedamo Luninih faz, lahko uporabimo te lekcije in izkusimo manj čustvenih dram.

Obredi ob polni Luni za povečanje intuicije

Potrebovali boste steklenico vode, izvirsko vodo in kristal mesečev kamen. 

  • Noč pred polno Luno natočite vodo v steklenico in vanjo vstavite kristal mesecev kamen. Pustite steklenico zunaj, da se koplje v mesečini.
  • V noči polne Lune stojte z dvignjenimi rokami in si predstavljajte, da ste kristalni kelih, ki vleče navzdol luminiscentno svetlobo in blagoslove Lune. Idealno je, de to naredite zunaj, da se kopate v njeni svetlobi.
  • Napolnite se in si predstavljajte svoje tretje oko, energijski center med obrvema, kako žari s svetlobo polne Lune. Potem se namažite z Luninim eliksirjem iz svoje steklenice in se zaobljubite, da boste upoštevali svojo intuicijo in se vedno ravnali po njej.
  • Na koncu napolnite kelih s svojim Luninim eliksirjem in blagoslovite darilo intuicije, prevzete v alkimisko strukturo. Nazdravite Modrim prednicam, zahvalite se jim, da pazijo na vas in vas vodijo.

Tekst: prirejeno iz knjige Modrost Boginje: Tanishka 

Preberite tudi: