Zakaj zakon privlačnosti NE deluje?

Smo kreatorji svojih življenj in ustvarjamo s svojo voljo in mislimi. Kaj pa pri tem pozabljamo?

Zakaj zakon privlačnosti NE deluje? (foto: Profimedia) Profimedia
3. 11. 2022

Pozabljamo, da je naša volja le en izmed aspektov našega bitja in hkrati še vedno velika skrivnost za nas same, saj se je ne zavedamo v popolnosti.

Zakon privlačnosti nedvomno deluje. Je zakon vesolja, ki naravno deluje. In mi smo ustvarjalci svojih življenj, vsak trenutek je odvisen od naših odločitev. Kje nastane težava? Da se vsega, kar se dogaja v nas, ne zavedamo. Zakon vesolja pa deluje ne glede na to, ali so naše misli zavestne ali podzavestne. Nekje 5 % našega življenja prihaja iz zavestnega uma, 95 % pa iz podzavestnih programov. 

Zakon privlačnosti tako deluje v skladu s podzavestjo, z vsemi nezavednimi vzorci ter potisnjenimi emocijami, ki se skrivajo v nas. To je razlog, zakaj kljub silnim afirmacijam in pozitivnim mislim v umu v svoje življenje še vedno ne moremo priklicati ljubečega partnerja, harmoničnih odnosov, dovolj denarja, boljše službe... »Kar siješ, to privlačiš,« je moto zakona privlačnosti. A mi sijemo tudi nezavedno, ne le tisto, kar je v zavednem umu. Tisto predstavlja manjšino.

Če smo v podzavesti polni grenkobe in nezadovoljstva, občutkov manjvrednosti, strahov, podedovanih družinskih vzorcev in kdo bi vedel, česa še... Kako lahko ob vsem tem, kar nosimo v sebi, s pozitivno mislijo v življenje prikličemo popolnega partnerja in obilje? 

Pomembno je torej, da se zavemo, da smo ustvarjalci svojih življenj, vendar ustvarjamo tudi in predvsem nezavedno. Bistvo je, da postanemo čim bolj budni ter se počasi osvobajamo podzavestnih vzorcev, čustvenih blokad in travm, ki so potisnjene globoko v naši podzavesti. Si priznamo, da še nismo popolni in imamo še marsikaj za postoriti. Seveda lahko ohranimo pozitivne misli, a hkrati zavihamo rokave in delamo na sebi, rastemo in se spreminjamo.

Prirejeno po: atma.hr