Zaobljube druge (spolne) čakre

Element druge čakre je voda. Predstavlja vse, kar se premika in spreminja. Predstavlja naše dojemanje sveta skozi občutke - kako občutimo druge ljudi, kako se nas dotaknejo in kako začutimo sebe.

27. 11. 2012

Z mislimi, kot so: ne bom pustil, da se me nekaj dotakne; tega ne bom čutil; grem naprej; sem v redu, zatiramo svoja čustva in zapremo svojo spolno čakro.

Ko ne čutimo ....

Primer so ljudje, ki ne čutijo, da so utrujeni, in namesto da bi se odpočili, gredo telovadit. Drugi primer so ljudje s prekomerno telesno težo. Ti ne čutijo svojega telesa, ampak ga dojemajo z razumom, ker so se odklopili od svojih bolečih čustev. Njihovo telo v bistvu ne čuti lakote, čeprav mislijo, da jo. Diete niso uspešne, če se jih lotimo razumsko. Če ne vemo, kaj naše telo zares potrebuje, potem mu tega ne moremo dati.

Kdaj se odklopimo od svojih čustev?

Vsi smo kot otroci želeli prejeti ljubezen, pozornost, skrb, če tega nismo dobili, smo boleč spomin potlačili. Ugotovili smo, da če nismo zahtevni, doživljamo manj stresa. Tako smo počasi pokopali svoje resnične želje in se naučili, da je neprijetno prositi za tisto, kar bi radi.

Spolnost in denar sta povezana z močjo druge čakre

Lekcija ali izziv druge spolne čakre je nadzor v razmerjih. To se izraža, kadar nekdo, ki ima več denarja, izvaja nadzor in moč nad tistim, ki ga nima. Enako velja za spolnost. Kdor ima večjo spolno moč, lahko posledično nadzira tistega, z manjšim libidom.

Spolnost in denar predstavljata moč, vendar je bistvo v nezdravem izražanju le-te. Tisti, ki čuti moč v sebi, je ne išče zunaj sebe, saj nima potrebe, da bi izvajal nadzor nad drugim v intimnem razmerju.

Napačne zaobljube

Zaobljube, kot so: nikoli več me ne bo kdo izkoristil ali me imel za samoumevnega; nikoli ne bom ranljiv; vedno bom imel pod nadzorom svoje občutke; nimam potreb, sem v redu, ki smo jih sprejeli nezavedno v času svojega odraščanja, nas sedaj ropajo sreče. Ne moremo izražati svojih želja ali še huje - delamo in dajemo, pa za to ne dobimo ničesar nazaj.

In zakaj naj bi nam vesolje sploh prineslo obilje, če vsem naokoli razglašamo in delujemo, kot da v resnici ničesar ne potrebujemo?!

Svoje napačne vzorce lahko spremenite na Delavnici obilja

Zdravljenje druge čakre pomeni čutiti, spoštovati in skrbeti za svoje potrebe in določati zdrave meje.

Barbara Fojkar; Be Prema