Zaprta pest ne more prejemati

Če se veselimo življenja, je življenje do nas radodarno.

Zaprta pest ne more prejemati (foto: Unsplash.com) Unsplash.com
16. 2. 2019

Zaprta pest ne more prejeti, ne glede na to, koliko pričakuje

Če spoštujemo dejstvo, da se nam tisto, kar dajemo, vedno tudi vrača, je lahko dojeti, da je življenje skopo do nas, če smo mi skopi do življenja; če krademo od življenja, tudi življenje krade od nas, in če se veselimo življenja, če druge obdarujemo z lepo besedo, podporo, razumevanjem ali darom ne glede na njegovo vrednost, je življenje do nas enako radodarno.

Kadar koli ne prejemamo dobrega v obliki svojih pričakovanj, se vedno lahko vprašamo: Kaj je tisto, kar lahko dam? Ker tisti, ki daje, vedno dobiva. To je zakon. To je resnica. Zaprta pest ne more prejeti, ne glede na to, koliko pričakuje.

Odprite se obilici

Okoli sebe lahko vidimo ljudi, ki sedijo s prekrižanimi, stisnjenimi, pokrčenimi rokami. Težko si predstavljam nekoga, ki v takšnem položaju prejema katero koli obliko napredka. Ko začutimo, da se tudi telesno krčimo, je to pomembno ozavestiti, razpreti roke in reči: Razpiram roke do obilice česar koli. Odprt(a) sem za vse dobro, ki mi ga življenje pošilja.

Zaželite dobrodošlico napredku

Pomembno in koristno je občasno narediti veliko pospravljanje in čiščenje omar. Vsega, česar nismo uporabljali nekaj mesecev ali let, ne potrebujemo več. Veliko koristneje se je osvoboditi tega in odpreti prostor za nekatere druge čudovite stvari, ki le čakajo, da jim naredimo prostor.

Prav tako je tudi z umom. Vsa prepričanja, ki ničemur ne koristijo, ki nam ne prinašajo ničesar dobrega, je treba počistiti iz zavesti in ponuditi dobrodošlico nekaterim novejšim, boljšim in bolj zdravim stališčem, ki nas lahko pripeljejo na pot resnične radosti in napredka. 

Vse, čemur posvečamo pozornost, se sčasoma povečuje. Zato je zelo pomembno, da ne gledamo na svoje račune kot na zlo, ki k nam prihaja vsak mesec, temveč da nanje gledamo kot na dokaz, da smo jih sposobni plačevati, ker življenje pred nas nikoli ne postavi nalog, ki jih nismo sposobni izpolniti.

Na račune glejmo kot na merilo svojih sposobnosti in tako bomo odprli druge znane in neznane vire, iz katerih bo denar prihajal k nam. Vesolje ima rado lahkotnost. Imejte zaupanje v življenje in v dejstvo, da se nam tisto, kar dajemo, vedno večkratno povrne.

Negujte radost in hvaležnost

Vsak dan opazujte lepoto in bogastvo, ki ga imate. Ni treba, da bi dejstvo, da ima nekdo nekaj, česar vi nimate, na vas delovalo slabo in ustvarjalo zavist. Dejstvo, da ima nekdo nečesa veliko, naj bo vaša začetna točka v ozaveščanju tega, da imate lahko tudi vi, če ima on.

Veselite se bogastva, ker je v tem ključ do vašega uspeha. Če opažate lepe stvari, ki jim želite dobrodošlico v svojem življenju, v sebi sprožite vibracijo sreče, uspeha in napredka, in več takih lepih stvari kot boste opažali, pogosteje si boste lahko predstavljali, da imate, tako kot drugi, vse te lepe stvari. V sebi boste tako aktivirali popolnoma novo vibracijo, ki po zakonu privlačnosti v vaše življenje mora pripeljati predmet vašega razmišljanja.

Mislite na velike stvari, verjemite, da si jih zaslužite, čim pogosteje poiščite razlog, da boste srečni, veselite se uspehov drugih, radi imejte svoje račune, imejte službo, ki vas globoko izpolnjuje, ugajajte si in začnite sprejemati dejstvo, da si vedno zaslužite najboljše. To je pot, ki neomajno pelje k uspehu.

Za začetek naredite seznam vsega, za kar ste ta trenutek lahko hvaležni. Kaj je tisto, kar že imate? Ni pomembno, ali so to velike stvari ali majhni uspehi. Ali ste hvaležni, da ste živi? Ali se veselite, da dihate ta čudovit zrak, s katerim ste vsak dan obdarjeni brez omejitve? Ali se znate zahvaliti postelji, v kateri ste spali? Ali opažate majhna zadovoljstva, ko uživate v hrani ali pogovoru z drugo osebo?

Vse to so odlična izhodišča, da boste začeli svoj seznam hvaležnosti. Sčasoma, ko jih boste dodajali, boste videli, koliko je v resnici stvari, za katere smo lahko hvaležni, ki jih jemljemo za samoumevne. Z globoko hvaležnostjo za stvari, ki jih že imamo v življenju, pošiljamo sporočilo, da smo pripravljeni za še več takšnih in boljših trenutkov, stvari, odnosov ...

Hvaležnost je najpreprostejša bližnjica do sreče in uspeha.

Siniša Ubović