Zdravljenje duše

Ustvarjalnost lahko zdravi. Že sam vstop v polje ustvarjalnosti je zelo zdravilen. Ko ustvarjate glasbo, pišete, izdelujete keramiko in se temu povsem prepustite, čas neha obstajati. Vse težave izginejo in duša se zdravi.

3. 8. 2015

V tem posvečanju se lahko povsem izgubite. Po več ur lahko oblikujete glineno posodo in pri tem ne razmišljate o ničemer. V teh trenutkih je duša neposredno povezana s telesom, prek njega pa s celotnim vesoljem.

Poiščite ljudi, ki vam bodo dali navdih in podporo pri vašem ustvarjanju, pa naj bodo to učitelji, terapevti ali poduhovljeni posamezniki. Ko ste na začetku steze umetnika, potrebujete veliko opogumljanja in podpore.

Poiščite vsaj eno osebo, ki vam je to pripravljena ponuditi, ne da bi bila pri tem prestrog kritik. Ni umetnika, ki se ne bi soočil s pomanjkanjem podpore, z dvomi o sebi, z negotovostjo in s težavami, povezanimi s tem, kako svoje delo predstaviti.

Mnogi nad ustvarjanjem obupajo že zelo zgodaj, saj ne dobijo zadostne podpore svojih staršev. Če starši izrazijo dvom o naših sanjah o ustvarjanju, ta dvom kmalu posvojimo in začnemo razmišljati enako kot oni. Iz takšnega odnosa že na samem začetku poženejo negativna prepričanja.

Do sebe ne bodite prestrogi in ne imejte prevelikih pričakovanj. Ne primerjajte se z drugimi in pazite, komu kažete svoja dela. Sprva se izogibajte oseb, za katere veste, da so zelo kritične.

 Branko Isaković

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri