Zdravnik pravi: "Ni neozdravljivih bolezni."

Obstaja zdravnik, ki trdi, da neozdravljive bolezni ne obstajajo. Prav tako je mnenja, da so ljudje, ki ne pozdravijo svojih bolezni, tisti, ki si ne želijo spremeniti svojih slabih življenjskih navad.

Zdravnik pravi: "Ni neozdravljivih bolezni." (foto: pixabay) pixabay
16. 10. 2020

Odlomek iz intevjuja, kjer je novinar dr. Nikola Marković za dnevne.rs, spraševal zdravnika dr. Richard Schulza.

Doktor Schulze, ljudje so edini bolan organizem v naravi. Zakaj je temu tako?

"Naj vas popravim. Niso ljudje edini bolani, bolane so tudi rastline in živali, ki so pod vplivom bolanega človeka.

Glavni vzroki bolezni so: neprimerno bivališče, nezdrava prehrana in zgrešen življenjski cilj.

Človek je ustvarjen, da živi v naravi, se ukvarja s fizičnim delom, se kot rastlinojedec prehranjuje s svežimi rastlinami in uživa v krogu svoje mnogočlanske družine.

Današnji človek pa je izbral, da živi izven narave, v umazanih mestih, brez fizične aktivnosti, se hrani s predelano in strupeno hrano, ki je v veliki meri živalskega porekla, glavni cilj pa mu je, da se peha za denarjem, s katerim bo kupil strupe, ki mu uničujejo njegovo zdravje in življenje.

V takšnem življenju človek nima prijateljev in ker živi popolnoma nenaravno, je logično, da boleha za depresijo. Depresija v resnici predstavlja opozorilo bolanega telesa, ki se obrača na človeško zavest in ji pravi: “Ali me hočeš ubiti?”

Hočete reči, da je depresija najtežja oblika bolezni, katere vzrok je v nenaravnem načinu življenja?

"Najtežji pacienti so tisti, ki so duhovno tako propadli, da si želijo umreti. Depresija je najbolj razširjena današnja bolezen, ki človeka privede v stanje, da si ne želi več živeti. Lekarne pa ustvarjajo največji profit s tako imenovanimi “zdravili” proti depresiji, ki samo začasno “gasijo požar”, ne rešijo pa problemov.

Zato se morajo zdravstveni problemi najprej reševati v glavi. Če uspemo opogumiti pacienta in mu pokažemo, da se lahko pozdravi, da je življenje lahko lepo in pristane, da sodeluje v procesu zdravljenja, potem ni bolezni, ki se je ne bi dalo pozdraviti - ni neozdravljivih bolezni."

Celoten intervju na hrvaški strani oazaznanja.

Dr. Schulze je napisal knjigo: Zdravljenje neozadravljivih bolezni