Že v nosečnosti spoznajmo otrokove potrebe, želje in poslanstvo

V določenih kulturah so že v preteklosti otroku pred rojstvom ali kmalu po rojstvu brali usodo. Danes žal večina ne pozna tega dragocenega obreda, ki lahko zelo olajša življenje tako otroku kot celi njegovi družini. V bodoče pa bo tega zagotovo ponovno več.

Nosečnost je kozmični dogodek. (foto: Profimedia) Profimedia
16. 6. 2014

Že nosečnica lahko spozna otrokove želje in potrebe

Že v času nosečnosti je dobrodošlo za vsako nosečnico, da se poveže z individualno zavestjo oziroma dušo prihajajočega otroka. Od nje namreč lahko izve vse, kar jo zanima glede otroka. Povpraša jo po njegovih željah in potrebah ter si tako lahko razjasni vse, kar jo obremenjuje tekom nosečnosti.

Lahko se tako na primer bodoči mamici naenkrat pojavi želja po hrani, ki ji prej nikakor ni dišala. Če se poveže z dušo v njej rastočega otroka, lahko enostavno preveri, ali to temu otroku ustreza. Mogoče slednji potrebuje ravno to vrsto hrane. Nosečnica lahko dušo svojega otroka povpraša tudi, ali mu ustreza njena telovadba, kje in na kakšen način želi otrok priti na svet ipd.

Pred časom je bila tako pri meni mamica, katere otrok je izrazil, da se želi roditi v določeni porodnišnici. Mamica je zaradi svojih strahov vztrajala pri drugi porodnišnici. Na koncu pa je zaradi vseh zdravniških zapletov z otrokom pristala v porodnišnici, v kateri se je otrok želel roditi.

Ob rojstvu se lahko pridobi predragocene napotke za kasnejšo vzgojo

Kot so to počele in ponekod še počno mnoge stare kulture, je v času tik pred rojstvom ali takoj po rojstvu priporočljivo vprašati otrokov višji jaz ali pa tudi njegove vodnike za vse napotke, ki bi lahko pomagali staršem, da bi lažje vzgojili otroka v srečno osebo. Sem spadajo vsa vprašanja o tem, kakšen bo otrok karakterno, kako mu pomagati, da bo šel čim lažje čez svoje težave, kakšne sposobnosti bo imel, katere talente naj se mu pomaga razvijati, kakšno je njegovo poslanstvo v tem življenju ipd.

Pred kratkim sem tako imela na obisku mamico, ki je dobila navodila, da naj posluša sebe in otroka v vsakem trenutku ter nikakor ne sledi nekim v naprej predpisanim pravilom. Če bo temu sledila, bo materinstvo nekaj najlepšega. V primeru pa, da bo zapadla pod vplive iz okolice, zna biti mali velik upornik. Materinska vloga pa bo zanjo velik izziv.

Druga mamica pa je dobila priporočila za svojo hčerkico, da naj se hitro nauči postavljati meje, sicer ji bo mala zrasla čez glavo. Deklica je namreč prišla na ta svet, da nauči mamico, da se postavi zase in začne postavljati meje. Tega namreč v življenju še ni usvojila. Hčerka pa naj bi jo znala spraviti ob pamet in vso energijo, če ne bo zbrala poguma in včasih tudi zaropotala ter tako odločno postavila meje.

Družinske odnose je priporočljivo razrešiti še pred rojstvom otroka

Sicer pa otroci pridejo v družino, da prinesejo svojo energijo in z njo posežejo v družinsko dinamiko. Otroku in družini lahko tako že pred rojstvom pomagamo, da se sčistijo odnosi v družini in tako vsem olajšamo bivanje po rojstvu novega člana.

Pred časom sem tako pomagala deklici, še preden je prišla na ta svet. Le-ta je namreč preko svojega višjega jaza razrešila odnos s sestro, ki je bila rojena pred njo, s svojo mamo, očetom in babico. Energije po koncu čiščenja so bile v prostoru prečudovite. Nosečnica in jaz pa ganjeni. Med punčko v trebuhu in nosečnico so bili namreč zidovi, ki so jima preprečevali, da bi se ljubezen med njima pretakala. Ko sva zidove porušili, je mamica v petem mesecu nosečnosti končno začutila povezavo z otrokom, ki raste v njej. Prej namreč nosečnosti ni doživljala drugače kot fizično prek vedno večjega trebuha.

Tudi po rojstvu otroka se lahko ugotovi vzroke za različne otrokove težave

Seveda pa se lahko povežemo z otrokovo dušo tudi po rojstvu. Namesto nemočnega opazovanja, ko se otrok muči ob prvih krčih in drugih težavah, lahko najdemo vzroke zanje in jih odpravimo.

Ob takih povezovanjih so v prostoru običajno resnično neverjetno lepe, nežne energije. Ti trenutki so ob vseh predragocenih informacijah za bodočo mamico zato še bolj nepozabni. Zakaj bi torej živeli v negotovosti vse do otrokovega rojstva? Povežimo se z njegovo dušo in celi družini omogočimo čim bolj prijetno bivanje na Zemlji že tekom nosečnosti pa tudi po njej.

Povezovanje z dušo otroka je tako lahko zelo uporabno, poleg tega pa je tudi enostavno. Zmore ga vsakdo. Sprva je sicer priporočljivo, da pomaga izkušen terapevt. Kasneje pa se lahko nauči povezovati tudi mamica sama, lahko pa tudi preostali družinski člani.

mag. Agata Kopač, AI-coach, regresoterapevtka, poslovna svetovalka

Inštitut za sr(e)čno družbo

E-mail: institut@srecno.org

Blog: www.srecno.org/blog

WWW: www.srecno.org

Fb: facebook.com/srecnadruzba

GSM: 041 454 868