Za ženske, ki si želijo spreminjati moške

Ena najpogostejših napak, ki jo lahko ženske naredijo ob soočenju z moškimi je, da jih na vsak način poskušajo spremeniti. Preberite, zakaj je to povsem brezplodno.

Za ženske, ki si želijo spreminjati moške (foto: profimedia) profimedia
2. 12. 2022

Znana molitev Indijancev pravi: "Bog, daj mi moč, da sprejmem tisto, česar ne morem spremeniti, pogum, da spremenim tisto, kar lahko in modrost, da ločim prvo od drugega." Potrebujemo modrost, da se naučimo razlikovati.

Ne moremo spreminjati drugih

Vsi vemo, da "ne moremo spremeniti drugih; spremenimo lahko samo sebe." Vendar pogosto srečamo ljudi, ki še vedno verjamejo, da lahko spreminjajo druge. Ta sprememba seveda šteje v njihovo lastno korist.  

Ženske, ki so trdno odločene, da lahko spremenijo moškega, zares verjamejo, da so moški hladni zato, ker se bojijo. Mislijo, da morajo samo najti pravi gumb in moški se bodo čudežno omehčali ter se odprli ljubezni. Žal ni tako preprosto.

Nekateri ljudje še niso pripravljeni na soočanje z resnico

Nekateri ljudje se še niso pripravljeno soočati s svojimi ranami. Njihovi obrambni mehanizmi so odvisni od zgodnjih izkušenj v družini in številnih drugih dejavnikov, ki osebo oblikujejo. Če moškemu primanjkuje teh sposobnosti, ni ženske, ki bi ga lahko kar tako spremenila. Takšen moški ranljivost in iskrenost dojema kot šibkost. To bo lahko spremenil le, ko se bo za to odločil sam.  

Različne perspektive

Ena največjih zmot v takšnih odnosih je, da ženska ne more sprejeti, da je njegov um tako drugačen od njenega. Preprosto ga ne more razumeti. Ni ji jasno, zakaj jo zavrača ali ignorira. Kljub temu mu nakloni veliko svojega časa in energije, ljubezni...  Vse to v upanju, da se bo sčasoma vendarle omehčal. Takšna ženska živi v svoji perspektivi in ​​si ustvarja lažne predstave. Tudi ona se v resnici odmika od soočenja z resnico. 

Ženska ostane v svoji perspektivi, izgublja svojo moč ter ustvari odnos odvisnosti, saj verjame in se trudi, da bi moškega spremenila. Vse bo naredila, samo da bi jo lahko zares ljubil. Izgublja ogromno energije. Poskuša mu pomagati, da bo njegovo življenje lepše, s tem pa se odmika od sebe. Nenehno trpi. Takšna ženska je prav tako očitno zelo prizadeta, saj ima v sebi podzavestni vzorec, da ji je ljubezen nedosegljiva - ne glede na to, kako se trudi. Moškega je privlekla v življenje z razlogom. Potrebno se je ukvarjati s seboj in s tem, zakaj je temu tako. 

Neprijetne posledice 

Gre za nezmožnost sprejemanja nemoči. 

Um nenehno ustvarja iluzijo. Ženska, ki se ne upre skušnjavi, da bi moškega spremenila oziroma ga sklesala po podobi, ki jo ima v svoji glavi, je tista, ki je na koncu prizadeta. Naučiti se mora sprejemati "poraz", če lahko temu sploh tako rečemo. 

Mnoge ženske to počnejo povsem nagonsko. Želijo si čustvene bližine, zato njihov um z veliko hitrostjo preskuša vse možne sheme, s katerimi bi lahko dosegel svoj cilj. Žalost, nemoč, jeza ... Te občutke potrebujemo prepoznati.

Če želite ohraniti samega sebe, je edini nasvet, ki resnično pomaga: spremenite sebe, ne pa drugih.

Namesto da se potopite v nespametno osvajanje, priznajte svojo nemoč v reševanju drugih in se raje osredotočite na zdravljenje svojih ran. 

Morda pa se človek tudi zares spremeni, ko prenehate gnjaviti vanj in mu mirno pustite svojo pot razvoja. 

Vir: atma.hr

Preberite še: