Ženske ne lažejo

Za žensko je resnica to, kar dejansko čuti v danem trenutku. 

Ženske ne lažejo (foto: pexels) pexels
2. 12. 2021

Držati besedo je moška stvar, ki velja tako za moške kot za ženske. Oseba z žensko esenco morda ne bo držala besede, vendar tudi ne bo zares lagala. V ženski stvarnosti so besede in dejstva drugotnega pomena, prednost imajo čustva in spreminjajoče se razpoloženje v odnosu. Ko ženska reče "Sovražim te" ali "Ne bom se preselila" ali "Ne želim iti v kino" je to bolj odsev prehodnega čustvenega vala kot dobro premišljenega stališča z upoštevanjem okoliščin in izkušenj. Moška beseda je častna. Ženska pove, kaj čuti. Njena beseda je resnični izraz trenutka. 

Žensko poslušajte, kot bi poslušali ocean ali veter v krošnjah. Zvoki, ki jih slišite, so izraz gibanja njene čustvene energije. Seveda kdaj govori tudi po moško in misli natančno to, kar reče, a pogosteje in praviloma v čustvenih trenutkih, so besede odmev njenih čustev. Ženska govorica je bolj podobona poeziji kot jasnim navodilom za delo. To, kar v čustvenih trenutkih pravi, da bo storila, je dejansko izraz občutka, kaj bi želela v danem trenutku storiti. Kar bo dejansko storila in kar čuti, se lahko v petih minutah spremeni. Lahko se spremenih vsakih pet minut. Kadar koli vas ženska dejanja presenetijo in vas ima, da bi izustili "ampak saj si rekla", pozabljate na njeno žensko esenco. Ženska beseda je kot oblak na nebu, ki se iz lepe oblike že v naslednjem trenutku spremeni v nerazpoznavno gmoto. Že minuto kasneje se bodo ta dejstva spremenila in enako se bo spremenil tudi njen izraz. 

Na vprašanje, ali bi šla v kino, vam odvrne: "Niti ne." Potem jo objamete, jo malo zavrtite in rečete: "Pridi, greva v kino." In strinjala se bo. 

Ženske ne lažejo. Za moško ali za vsakogar, ki govori v moškem slogu, je laž, če govori drugače kot misli. Za žensko pa je resnica širok pojem, tako, kot je širok tok njenih čustev. Za žensko je resnica to, kar dejansko čuti v danem trenutku. 

Osnovno pravilo pravi: Ne vzamite vsega, kar ženska reče, dobesedno. Razen, če v danem trenutku ljubezen med vama teče polno in globoko. Ne načrtuje ničesar na podlagi tega, kar pravi, da bi želela narediti, če ni v tistem trenutku polna ljubezni. Pričakujte, da si bo premislila takoj, ko se bodo njena čustva spremenila. 

Ženske ne lažejo, čeprav se moškim pogosto tako zdi. Prav zato morajo biti moški popolnoma odgovorni za sprejemanje svojih odločitev na podlagi lastne resnice, do katere so se dokopali sami. V nasprotnem primeru se konča tako, da za svoje slabe odločitev krivijo ženske. 

Iz knjige: Pot odličnega moškega, David Deida, založba Chiara

Osnovni vodič za moške (in dobrodošlo branje za ženske). Priročnik za moške, ki želijo obvladati izzive v odnosih z ženskami, pri delu in spolnosti.

Preberite si tudi: Spopadom z žensko se ne da izogniti. Ženske se z vidika moškega vedno zdijo kaotične in zapletene.