Žetvena polna luna (14. 9.)

Septembrska polna luna nastopi v soboto, 14. 9. ob 6:33 uri zjutraj v znamenju ribi. 

Žetvena polna luna (14. 9.) (foto: pixabay) pixabay
9. 9. 2019

Tokratna polna luna nosi potencial globoke transformacije. 

Nekateri ji rečejo tudi žetvena luna, saj gre za zadnjo polno luno pred jesenskim ekvinokcijem, pred spremembo letnega časa torej. Predstavlja priložnost, da požanjemo, kar smo posejali v tem letnem času oz. od poletnega solsticija (junija) dalje ter vstopimo v nov letni čas.

Pomislite... Ste se kaj spremenili tekom poletja? Kaj ste se naučili v zadnjih mesecih? Kaj ste osvojili? In pri čem se vam še vedno zatika? 

Žetvene lune so vedno tudi očiščevalne, zato jih lahko izkoristite za delo na stvareh, ki bi se jih radi znebili pri sebi oz. jih opustili.

Ker se bo nahajala v vodnem znamenju ribi, bomo bolj občutljivi, v nas se lahko sprožijo nerazrešene in neizračene emocije. Ker se lahko počutimo izjemno občutljive, lahko tudi hitro absorbiramo čustva iz okolice. 

Čeprav je ta "vodna" občutljivost lahko zelo zahtevna na trenutke, lahko veliko pridobimo, če nam uspe dovoliti, da čustva pridejo in gredo, kot da gre za zunanje obiskovalce, katerih ne nadziramo... Tako se lahko lažje naučimo, kaj so sporočila in lekcije določenih čustev. 

Ribe vladajo stopalom. Če se počutimo preveč čustvene in občutljive, je dobro, da se malce prizemljimo. To lahko naredimo z vajo bose hoje po travi ali pa svojo pozornost zavestno preusmerimo v stopala in opazujemo, kako nas ta držijo in nam dajajo oporo. 

Na tokratno polno luno bosta vplivala tudi Jupiter in Neptun. V tem času lahko spoznamo, da nekaj, v kar smo verjeli, ni resnično oz. ni tako, kot smo si predstavljali v svojih mislih. 

Ne glede na to, kako zavestni opazovalci življenja smo, nikoli ne vidimo povsem celotne slike. Vsega v življenju pač ne razumemo. Vemo pa lahko z zagotovostjo, da je življenje mnogo več kot, kar si mislimo, da je. Bolj kot sprejmemo dejstvo, da ne vemo vsega in da vsega ne razumemo, bolj postanemo odprti za življenje in posledično začnemo tudi bolj razumevati svojo vlogo v življenju. 

Če mislimo, da vemo že vse, postenemo togi, zataknjeni in zaprti pred spemembo. Nikoli ne vemo vsega! 

Vse se nenehno spreminja. Tudi stvari, v katere verjamemo, morda bomo že jutri verjeli in videli drugače. 

Simbol znamneja ribi sta dve ribi, ki plavata vsaka v svojo smer. Ena riba nas opominja, da ostanemo prizemljeni v sedajnosti, nas opominja na naše korenine, druga pa plava v nasprotno smer in nas opominja, da je življenje veliko več, da obstaja mnogo dimenzij - predstavlja višjo inteligenco. Čeprav plavata vsaka v svojo smer, sta še vedno povezani. 

Potrebno je vzpostaviti ravnovesje. Ne smemo biti preveč zataknjeni v fizični svet, niti samo v duhovni svet in pozabiti živeti v fizisu. 

Ribi nas opominjata, da nismo samo telo, ki živi v 3D svetu. Da imamo stopala trdno na zemlji, a svojo glavo nad oblaki ter dosegamo višja stanja zavedanja. 

Na splošno bo torej ta luna poskrbela, da nekatera stara prepričanja trčijo ob tla in se porajajo nove resnice. 

Lahko se vklopijo stari občutki, ki morajo biti izraženi in spuščeni. 

Lahko prinese tudi določene zaključke. 

To je čas, da poglobimo svoje duhovne darove. 

Najboljši način je, da ostanemo odprti za novo in se večkrat opominmo, da je življenje nenehno popotovanje oz. proces učenja. 

Tudi ko mislimo, da smo že vse dojeli, nam bo življenje hitro pokazalo, da temu ni tako. 

Ostanimo skormni in odprti za učenje, ki nam ga življenje ponuja.

Vir: foreverconscious.com

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri