Življenje nas je združilo, ker v sebi nosimo podobne matrice

V življenju se je vedno potrebno vprašati, kaj se dogaja v nas, kar nam prinese takšno in drugačno izkustvo? Kaj pa se dogaja z našo okolico, medtem ko mi čistimo svoje občutke in čustva ter se poskušamo zavestno razvijati? Zakaj se odnosi takrat še toliko bolj intenzivno spreminjajo?

Življenje nas je združilo, ker v sebi nosimo podobne matrice (foto: pexels) pexels
4. 8. 2021

Vse se vedno prične v nas samih. Življenjske situacije, težave, bolezni, odnosi z ljudmi – vse je zrcalna preslikava naše energetske slike oz. je naše življenje nekakšna 3D animacija te energetske slike.

Tudi kaos in nered v našem življenju prihaja iz te energetske strukture znotraj nas. Na njeni podlagi v življenje prikličemo zrcalne slike in ljudi, ki imajo podobne energetske strukture, da bi jih torej spoznali in spremenili, kar ni dobro

Ko čistimo sebe in delamo na sebi, pa spreminjamo svoj notranji svet oz. spreminjamo to energetsko sliko. To spremembo pa zazna tudi naša okolica, naš partner denimo.

Odgovorni smo za svoje občutke, za svojo ljubezen. Nikoli pa ne moremo čistiti za nekoga drugega, vsak mora prevzeti odgovornost za svoje občutke – tega materiala pa ima vsak za velikost Himalaje! Tudi duhovni učitelji ali zdravilci ne morejo čistiti namesto nas, lahko nam zgolj pomagajo in spodbudijo proces, nam nudijo energetsko podporo in okrepijo naš pretok, da se lažje očistimo. Na koncu pa smo vedno mi tisti, ki proces očiščevanja dovolimo ali ne.

Ko čistimo svoje občutke in travme iz preteklosti, nastane nek nov “prazen” prostor. Naš partner pa nima več zrcalnega odraza v nas, ki je bil tudi vzrok, da smo se sploh našli in pa tudi vzrok, da se je obnašal, kakor se je.

Partnerji so tukaj zaradi nas in mi smo tukaj zaradi njih. Življenje nas je privleklo skupaj, ker smo v sebi nosili podobne matrice – zato da bi skozi odnos rešili notranje konflikte, ki jih imamo v sebi. Na koncu koncev, da bi obudili svojo notranjo ljubezen, s katero naj bi ljubili tako sebe kot druge.

Sprejeti idejo, da je vsakdo naše ogledalo je precejšen zalogaj za naš ego, kateremu je ljubše, da krivi druge za svoje počutje in stanje. A le, če bomo sprejeli svojo odgovornost, se bomo lahko osvobodili.

Partnerji, otroci, sodelavci, bolezni… Karkoli v življenju zgolj projecira naše notranje programe. Skozi vsak dogodek in odnos pa se izražajo priložnosti za čiščenje sebe. Težava tako nikoli ni v drugemu. Težava je vedno v nas samih. Ko jo bomo rešili v sebi, se bo tudi okolica spremenila – skladno z našimi občutki, z našo energetsko strukturo.

Če moramo ozavestiti težavo z občutkom manjvrednosti, bomo v življenje priklicali ljudi, ki bodo v nas obudili ta občutek. Ko bomo to ozavestili in očistili ta občutek, bo naš partner ali prijatelj opravil svojo nalogo. Z njegovo pomočjo smo šli korak višje. Sedaj, ko smo korak višje, je čas za nove izzive. Bodisi bo tudi v teh glavni akter naš partner ali pa bomo priklicali nove ljudi, ki nam bodo pomagali pri novih preizkušnjah. In tako se klesamo vse do popolnosti.

Če je med nami in drugo osebo prisoten velik odpor ali "težka" energija, lahko to spremenimo mi sami. Če se spremenimo mi, se spremeni tudi napetost v odnosu in skupne zablokirane energije se sprostijo. Prostor okoli nas postane bolj pretočen, bolj lahkoten. Odnos se spremeni.

Če delamo na sebi ter čistimo svojo “navlako” – to nezavedno spreminja tako nas kot tudi našo okolico. S svojim zavestnim delovanjem lahko vplivamo tudi na razplete situaciji. Jezen šef se bo morda v stiku z nami pomiril. Ob vas bo občutil lahkotnost reševanja težav in energijo, s katero rešujemo težave. In tako lahko spreminjamo svojo okolico na bolje, saj vse vpliva na vse.

Prevzamite torej odgovornost za svoje občutke, zavestno spreminjajte sebe in s tem nazvedno tudi okolico na bolje. Svet tako postaja lepši.

Prirejeno po: nenadljubic.com