Življenje nas kliče k transformaciji

Proces transformacije se ne zgodi čez noč ali hipoma. V vsakodnevnem življenju delamo majhne premike, včasih naprej, drugič malce nazaj. 

Življenje nas kliče k transformaciji (foto: Unsplash.com) Unsplash.com
14. 3. 2023

Kar počnemo v trenutnem procesu spreminjanja je dejansko odučenje vseh starih navad in vzorcev ter vzpostavljanje povsem novih in boljših. 

Večina ljudi živi v potlačenem strahu, čustvih in zanikanju ter si ustvari fikcijsko raven udobja, ki pa jim v resnici ne prinaša zadovoljstva. 

Živimo na avtopilotu. Prekrivamo svojo jezo, paniko in bolečino ter zapravljamo svojo energijo in čas za povsem nepomembne reči. Nalagamo in nalagamo potlačena čustva. Vendar na neki točki ne vzdržimo več. Vedno težje je živeti v takšni matrici in obdržati zdrav razum. Slej kot prej se nam bo - po domače povedano - zmešalo. Če pridemo do točke, ko ne vzdržimo več, se prične vzpostavljati pozitiven proces. Nekateri v tej fazi, ko je steklenica polna, zbolijo ali pa se soočajo s težavami v odnosih ali z raznimi izgubami. Življenje kliče k transformaciji, ki vključuje evolucijo naše zavesti iz strahu v ljubezen. To pomeni, da moramo končno odstraniti vse svoje strahove in pozdraviti čustvene rane tako, da jih sprejmemo in razumemo. Potrebno se je soočiti z njimi, jih občutiti in jih dekodirati. 

Ni potrebno poudarjati, da v teh časih prihajajo strahovi in anksioznosti na plano v najrazličnejših oblikah. Pojavijo se iz nenada in razburijo naša čustva in mir. 

Kaj storiti, ko se v našem življenju pojavijo strahovi?

Kot prvo jih moramo ozavestiti, najtri vzrok strahov, jih sprejeti in jih transformirati v zaupanje. Soočimo se z vsem, kar pribrbota na površje - z ljubeznijo in ne s presojanjem. Izogibanje ali potiskanje nezavednih blokad nazaj pa nas povsem izčrpa, kar privede do razočaranje, brezupa, depresije in pomanjkanje motivacije. 

Zadnji izdihljaj negativnosti na poti transformacije se zgodi takrat, ko imamo dovolj upiranja in nazdiranja in se enostavno prepustimo. Ko prenehamo nadzirati, lahko skozi nas steče življenjska energija, nas uredi in prinese novo. 

Ta proces preobrazbe nas uči, kako živeti v trenutku. Prisili nas, da smo sami s seboj ter da se soočimo s svojimi strahovi in bolečino. Ko razrešimo svoja bremena, postajamo vedno bolj povezani s svojo lastno bitjo ali dušo, vedno bolj se odpira naša intuicija. Duša zasije. Zgodi se razodetje. Razumevanje in sočutje odstrani vse strahove. Občutimo olajšanje, lahkotnost, sproščenost, enost... Počutimo se mnogo mnogo bolje kot kadarkoli poprej.

Ko pridemo do te točke, smo na točki preobrata, ko se utiša um in razširi zavest.  

Po navdihu: cosnsciousreminder.com

Preberite si še: