Življenje je PLES - Avantura ISHMECH v Zlatem zobu

Najprej pleši, potem misli. To je naravni red. - Samuel Backett

30. 9. 2014

ISHMECH [išmeč] je edinstvena metoda aktivnih vodenih vaj, ustvarjenih za sodobnega človeka. Z vsako udeležbo na delavnici se v vas postopoma zmanjšujejo posledice stresa, utrujenosti, strahu ali šoka oziroma se odpravljajo različne fizične in psihične ovire, kar vas notranje razbremeni in lahko začnete polno živeti. Z Ishmechem si pod skrbnim profesionalnim vodstvom sprva mehčate telo in svoj odnos do sebe. Na vas deluje vsakič, in sicer glede na vašo dovzetnost, vztrajnost in namero, s katero pristopite k vodenemu izvajanju tehnike.

Učinkov metode sami sprva skorajda ne zaznate, zato je za doseganje cilja metode zelo pomembno kontinuirano delo vsaj enkrat na teden. Najpozneje v nekaj mesecih pa boste zagotovo opazili, da se je v vaših odnosih z okolico nekaj spremenilo. Ljudem, ki vas poznajo, boste postali še prijetnejši, želeli vas bodo poslušati, se družiti z vami in zdeli se jim boste zanimivejši. Običajno si šele takrat udeleženci dovolijo priznati, da se počutijo drugače, do so bolj mirni, sproščeni, srečni, lahkotnejši in živahnejši, kar so prvi znaki učinkovanja metode Ishmech na večino ljudi.

7 nivojev metode Ishmech

Metoda Ishmech ima sedem nivojev. Prvi in osnovni cilj Ishmecha dosežete že na četrtem nivoju - stanje popolnega človeka. Popolnega telesno, čustveno in umsko, kakršen se človek že po naravi popoln in zdrav rodi.

Fizično telo je tesno povezano s čustvi in razUMom, fizično nenehno reflektira tako čustveno kot umsko in obratno. Tej obremenitvi dodajamo še nezdravo hrano, telesno neaktivnost in nenaravne, statične položaje na delovnem mestu.

Vašo pozornost se najprej usmeri predvsem na opazovanje, razumevanje in spoznavanje vašega fizičnega telesa. Telo je prvi in osnovni nivo, to je vredno razumeti.

Drugi nivo je spoznavanje 'mehanizma' delovanja čustev in čustvovanja, tretji nivo je spoznavanje 'mehanizma' delovanja uma, misli in konceptov. Ker pa je danes vez med temi nivoji tako zelo tesna in neločljiva, je metoda zasnovana tako, da deluje na vseh treh nivojih hkrati, in sicer metodično deluje na vsak nivo posebej in direktno. Ishmech zato ustvarja priložnosti za razumevanje delovanja, razločevanja in spoznavanja vseh treh nivojev hkrati skozi delovanje vsakega nivoja posebej.

Četrti nivo je stabilizacija stanja, doseženega na predhodnih nivojih.

Višje stopnje Ishmecha - 5., 6., 7. - tiste posameznike, ki začutijo potrebo po duhovni rasti, peljejo direktno v stanje izvorne vibracije.

Gibanje

Gibanje je osnovna, izvorna lastnost celotnega vesolja in stvarstva. Gibanje je prva manifestacija volje ob nastanku materije, zato lahko rečemo, da gibanje stremi k popolnosti, iz katere je makrokozmos nastal. Zato le v gibanju lahko spoznamo prvobitni, izvorni potencial (voljo) odnosa subjekta z okolico, ki je vodilo življenja in izvor strasti do življenja.

Glasba

Pravilno izbrana raznovrstna glasba je osnova za izvajanje vaj po metodi Ishmech. Glasba, ki je produkt človeka, nastane iz 'navdiha' - specifičnega stanja avtorja glasbe, ki je za izražanje svojega avtentičnega doživetja izbral vibracijo - zvok, s čimer z okolico deli (komunicira) čustveno doživljanje. Pravilno izbrana glasba in usmerjanje trenerja lahko udeležencu med izvajanjem vaj omogoči dupliciranje stanja avtorja oz. stik z istim izvorom njegovega navdiha. Ob tem se v vas prebudijo in postopoma razplamtijo čustva in strast, ki lahko postopoma samodejno premikajo telo, tako da je gibanje popolnoma svobodno, naravno in nepogojeno, kar vam da občutek radosti in zanosnega lebdenja znotraj samega sebe. Porodijo se lahkotnost, lepota, nežnost, moč, neutrudljivost, strast, umirjenost, razsodnost, globoko razumevanje. Postanete stabilni in se ne izgubljate več v kaosu, ki nas obkroža.

Vse to so lastnosti, ki jih lahko pripišemo živahnemu otroku, pri Ismechu pa se združijo z vrednotami in spoznanji odraslega človeka. S temi lastnostmi tudi opisujemo popolnega človeka.

AVANTURA ISHMECH - OTVORITEV SEZONE 2014/15

Sezona Ishmecha se približuje. Začeli jo bomo živahno, veselo in družabno.

Predstavitveno srečanje, informativni dan in prvi termin smo združili v dogodek Avantura ISHMECH. To je skupni dogodek tistih, ki se že udeležujejo delavnic in vseh, ki se z metodo Ishmech še niste spoznali.

Na dogodku nam bo edina trenerka Ishmecha Kristina De Ventus najprej predstavila, kako razumeti Ishmech in v čem se razlikuje od drugih metod in tehnik, ki jih poznamo. Pojasnila bo, v čem je Ishmech edinstven. Nato bo vsaki od skupin prejšnje sezone predstavila, kaj vse so doslej že osvojili in kam jih bo z Ishmechem popeljala v tej sezoni.

Otvoritev bomo zaključili z druženjem ob izbrani glasbi, plesanju Ishmecha, izmenjavi izkušenj med dosedanjimi in novimi udeleženci. Kristina De Ventus in ekipa Bindu vam bomo na voljo za več informacij in morebitna osebna vprašanja.

Udeležba na dogodek je brezplačna.

Dogodek, ki ga ne zamudite ...

KDAJ: sreda, 1. 10. 2014 od 18 - 21 h

KJE: Klub Zlati zob, Zaloška c. 69, Ljubljana

PRIJAVA: Ker je število udeležencev omejeno, se na dogodek pravočasno prijavite.

Prijava prek spletne prijavnice.

INFORMACIJE: Tadeja Kern 040 423 719, tadeja@drustvo-bindu.si

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri