Ti znaki kažejo, da ima vaš odnos DOBRO PRIHODNOST

15. 5. 2024
Deli
Ti znaki kažejo, da ima vaš odnos DOBRO PRIHODNOST (foto: Profimedia)
Profimedia

Po mnenju strokovnjakov teh 5 znakov nakazuje, da ima vaš odnos stabilno prihodnost.

Da bi zveza trajala večno, ljubezen preprosto ni dovolj. Če si nismo pripravljeni prizadevati za skupno rast, je zelo možno, da se bomo z leti razšli. Kako lahko veste, ali ste že srečali svojega življenjskega sopotnika? Strokovnjaki razkrivajo 5 ključnih stvari.

1. Drug z drugim sta lahko popolnoma iskrena

Ko zaupate partnerju do te mere, da mu lahko poveste čisto vse, on pa vam bo brez obsojanja prisluhnnil, ste na pravi poti. Ko poznate najgloblje skrivnosti drug drugega in imate osebo zaradi tega samo še bolj radi, pomeni, da ste povezani na najvišji ravni. Če se oba v svojem odnosu počutita varno in sprejeto, to pomeni, da sta drug v drugem našla »dom«, ki je stabilen in trajen.

2. Vaše potrebe po skupnem času in osebnem prostoru se ujemajo

Nekateri pari si delijo 20 % svojega življenja in so zadovoljni le z 20 %. Nekateri dajo 90 % svojega časa, in so bolj zadovoljni s to tesno povezanostjo. Tudi če sta obe dobri, “netoksični” osebi, je lahko ena stran trajno nezadovoljna, če se vajini potrebi po prostoru in povezanosti zelo različni. Če pa so vajine potrebe glede skupnega časa bolj podobne ali celo enake, to nakazuje na bolj stabilno prihodnost.

3. Grajenje skupnega življenja

Če si delita hišne ljubljenčke, ogromno zbirko knjig, skupne račune, seznam vajinih življenjskih ciljev, stroškov in urnikov, potem zagotovo uživata v skupnem življenju. Čeprav je pomembno, da imate kot posamezniki prostor za rast, se boste nekega dne morda počutili, kot da je vaš partner tujec, če ne boste gledali v isto smer. Če torej skupaj delata načrte in prispevata k prihodnosti, bosta imela dolgotrajen in izpolnjujoč odnos.

4. Skrbita za osebno rast in srečo drug drugega

Nekateri pozabljajo, da ima njihov partner svoje življenje. Ljudje, ki želijo biti središče sveta, na koncu izgubijo ravnotežje v svojem življenju. Pari, ki trajajo večno, pa podpirajo drug drugega v vseh vlogah, ki jih morajo igrati, kot npr.:

  • Drug drugemu pomagata pri načrtovanju družabnih srečanj
  • Drug drugega podpirata v širši družini
  • Si delita domača opravila in prevzameta delo, ko ima druga oseba poln urnik
  • Skrbita za svoje zdravje in obvladujeta stres v najtežjih trenutkih
  • Drug drugemu pustita čas zase

5. Čustvena zrelost

Uspeh razmerja je odvisen od stopnje zrelosti vsakega partnerja in od tega, kako pripravljena sta se učiti. To so stvari, ki kažejo, da ste čustveno zreli:

  • Ste odgovorni finančno, fizično, čustveno, družbeno
  • Negujete svoj um in duha
  • Znate zavestno nadzorovati svoja čustva
  • Drug drugega podpirate pri okrevanju po morebitni travmi ali v času stiske

Vir: ideapod.com in sensa.mondo.rs

Novo na Metroplay: Tomi Meglič o globoki ustvarjalnosti, otroštvu in očetovstvu