8 znakov, da pozabljate nase

Odnosi imajo svoj namen učenja, lahko so čudovita izkušnja, zlahka pa se zgodi, če nismo dovolj pazljivi in pozorni do sebe, da se izgubimo. Ko se pojavijo naslednji znaki, vam v življenju utripa rdeča luč.

8 znakov, da pozabljate nase (foto: Pexels) Pexels
5. 5. 2020

Znaki, da pozabljate nase: 

1. Izgubili ste stik s svojimi cilji, strastmi in življenjskim poslanstvom

Izpolnjevanje vašega poslanstva je padlo na stranski tir. Ignorirate svoje resnične želje. To lahko počnete toliko časa, dokler vas ne bo nezadovoljstvo, obžalovanje in občutek klastrofobije tako preplavil, da ne boste zdržali več. 

2. Monotonost

Spanje, služba, večerja, kratek pogovor s partnerjem, spanje. Ponovitev. Nekaj kvalitetnega časa med vikendom. Ponovitev. Ste si zamišljali takšno življenje kot otroci? Verjetno ne. Poskrbite, da vsaj enkrat tedensko počnete nekaj drugačnega in novega. Ne dovolite, da zapadete v monotonost, ki vas ubija. 

3. Živite življenje polno strahov in zaskrbljenosti

In se nenehno sprašujete, kaj bi bilo, če bi... Kaj, če bi bil v tisti nesreči, kaj, če mi nikoli ne uspe, kaj, če me partner zapusti, kaj, če... »Kaj če-ji« so utrujajoči in so prava past, ki preprečuje radost v življenju.

4. Hočete biti perfekcionist in imeti vse pod nadzorom

Želite, da bi se drugi obnašali in počeli stvari, kakor vi želite. Morda zato, ker tudi sami ne veste več, kdo ste, a ste prepričani, da veste, kako bi morali delovati drugi. Osredotočite se raje le nase. 

5. Potrebe drugih so na prvem mestu, kar vas potihem razjeda od znotraj

Žrtvovati se za odnos ni dobro ne za vas ne za drugega. Če si ne priznate, da ste sami dopustili, da žarek svetlobe ugasne v vas, boste zlahka krivili druge za vašo nesrečo.

6. Občutek otopelosti

Radost in sreča sta le bežni obiskovalki vašega življenja. Morda niste zares depresivni, a se spogledujete z depresijo in zaskrbljenostjo. Tik pod površjem brbota jeza, ki lahko vsak časa privre na plan.

7. Zapolnjevanje praznine

Ker je radost tako daleč stran, iščete srečo drugod, v začasnih zadovoljitvah, kot je pretiravanje s hrano, gledanje televizije, pitje alkohola, pretirano nakupovanje...

8. Vaša mantra je: »Pa saj ni vse tako hudo, kot se zdi«

Tolažite se, da ni tako grozno. A ko se zbudite, zopet s težavo vstanete in preživite dan v "zombi" stanju, brez občutka življenjske sreče. 

Če se najdete v katerikoli točki, naredite spremembo - pri sebi. Izgubiti sebe je bolj toksično kot katerakoli nezdrava hrana.

Saj veste, kako je na letalu, ko vam povedo navodila za reševanje – prvo nadenite masko s kisikom sebi, nato pa pomagajte drugim. Če ne boste prvo pomagali sebi, boste ostali brez kisika in umrli ter ne boste morali pomagati drugim.

Ko se izgubite v odnosu je kakor, da bi vrgli masko s kisikom čez okno, nato pa si poskušali nadeti masko drugega.

Vir: Digital Romance