4 znaki iz prejšnjih življenj

Zagotovo se vam je že zgodilo, da ste nekoga pogledali v oči, pa vam je bil pogled te osebe tako zelo znan od nekod. Ali pa ste za hip doživeli déjà vu. Zanimive razlage na tovrstne fenomene daje psihiater Brian Weiss, avtor knjige “Čudeži se dogajajo”.

4 znaki iz prejšnjih življenj (foto: shutterstock) shutterstock
5. 1. 2022

Moderna znanost ima svoje teorije, vendar doktor Weiss, znan ameriški psihiater,  ki je gostoval pri Oprah, ima drugačno tolmačenje tovrstnih “slučajev”…

 Navajamo 4 znanilce iz prejšnjih življenj:

1. Neracionalen strah ali občutek, da vam je nekaj tako poznano, pa si ne znate objasniti zakaj

“Na primer: ena izmed mojih pacientk je na medenih tednih v Grčiji občutila močno tesnobo brez nekega očitnega razloga. Ko sta z možem odšla iz Grčije v Rim, se je tesnoba umirila. Ni vedela, kaj se ji dogaja, a tesnoba se je prebudila iz daljne preteklosti. Ugotovila je, da je bila v enem izmed prejšnjih življenj ubita v Grčiji. ” pravi doktor Weiss.

Znaki prejšnjih življenj se pogosto pojavljajo kot nelogični strahovi pred nečim ali tudi kot déjà vu prebliski (senzacija, ko občutite, da ste nekoga že spoznali ali nekaj že videli).

Preberite si še: Zakaj doživimo déjà vu?

2. Sanje, ki so tako zelo realne in podrobne 

“Imate jasne sanje, ki so zelo podrobne ali pa se vam pogosto ponavljajo podobne sanje?”

Tudi v sanjah se lahko obudijo spomini iz prejšnjih življenj, lahko tudi kot nočne more.  

3. Določeni ljudje ali kulture vas privlačijo na poseben način

 “Talenti, zmožnosti, stvari, ki so vam všeč in stvari, ki vam niso všeč, privlačnosti in odbojnosti… Vse to so lahko sledi prejšnjih življenj.” Če vas določeni ljudje, kulture, kraji, zgodovinska obdobja, jeziki… privlačijo na nek poseben način, a vam sicer niso poznani, je to vse lahko sled prejšnjih življenj.

4. Občutek, da je nekdo vaša “sorodna duša”

“Pogosto se dogaja, da skozi mnoga različna življenja potujemo z isto skupino duš, a v različnih odnosih. Veze se spreminjajo, vendar duše so iste. Tako lahko na primer duša vaše prababice v drugem življenju dobi telo vaše vnukinje."

Zato nikoli pravzaprav ne izgubite tistih, ki so vam dragi, saj se neprestano srečujemo iz življenja v življenje, dokler smo v samsari – krogu reinkarnacij.

Z nam bližnjimi dušami pa seveda nismo vedno v harmoničnih odnosih. Zaradi karmatičnih dolgov je pogosta tanka meja med sovraštvom in ljubeznijo. Razlog je ta, da nas nič ne more bolje poučiti o življenju kot medsebojni odnosi. 

vir: brianweiss.com, lovesensa.rs

Preberite si še:

 V pogledu prepoznamo dušo iz prejšnjega življenja

Kaj pa, če se poznava že iz prejšnjega življenja?