9 znakov, da ste se končno začeli imeti radi

20. 2. 2022
Deli
9 znakov, da ste se končno začeli imeti radi (foto: profimedia)
profimedia

Včasih lahko traja dolga leta oz. skoraj celo življenje, preden se naučimo vzljubiti to, kar smo. Ko enkrat vemo, kaj so naše kvalitete in naše vrednote, ko se zares cenimo kljub napakam, postane življenje precej lažje. 

Če se lahko poistovetite s katero od spodnjih izjav, potem ste na pravi poti do samoljubezni. Zavedamo pa se, da to ni enostavno...

1. V svoji koži se počutim precej bolje, kot sem se včasih.

Pogledate se v ogledalo in namesto da bi se zgražali nad gubami in zaničevali mozolje ter preštevali pomanjkljivosti, opazite svoje atribute. Kaj vam je na sebi najbolj všeč?

Imate svoj unikaten stil in izbirate oblačila, ki poudarijo dele vašega telesa, na katere ste ponosni. V svojih oblačilih se odlično počutite in ni vam mar za modne muhe.

Ste pozimi pridobili nekaj teže? To je znak, da si ne odrekate stvari, da polno živite.

Če ste se sposobni imeti radi kljub temu, da se vaše telo nenehno spreminja, potem si takoj zdaj čestitajte!

2. Ne primerjam se več z drugimi.

Ste včasih ljubosumno pogledovali okrog sebe in v vsaki ženski, ki je bila vitka in privlačna, videli sovražnico? »Le zakaj nimam takšnih las, tako popolne kože, tako velikih ustnic, tako polnega oprsja … Ste umaknili pogled, ko ste se srečali z moškim, ki ima bolj izoblikovane mišice od vas? Ste obupali nad idejo, da bi žensko, ki vam je všeč, povabili ven, ker so se okrog nje v lokalu motali sami navidezni alfa samci, ob katerih ste se počutili kot črni raček? Takšna prepričanja nas spravljajo v slabo voljo in nam znižujejo samopodobo.

Ko enkrat veste, kdo ste, in ko zunanja lepota po merilih naše čudne družbe ne igra najpomembnejše vloge, potem vas nihče več ne more spraviti v položaj, kjer bi se počutile manjvredne.

Če je neka oseba lepa ali oboževana v očeh drugih, bodite zanjo veseli – to vam prav ničesar ne odvzame. Vsak človek je unikat in res ni potrebe, da bi vsi izgledali kot Barbike in prezagoreli Keni. Prej, ko se tega vsi zavemo, prej bomo srečni in notranje pomirjeni.

3. Ne iščem več potrditve zunaj sebe.

Včasih ste hrepeneli po komplimentih iz okolice, zdaj pa vam je zanje postalo malo bolj vseeno. Ko se dobro počutite, se tako tudi vedete in to se opazi … komplimenti pridejo kar sami od sebe. Ponosni ste nase in ne potrebujete drugih, da bi vam izrekali priznanja ter vas nosili po rokah. Ko nekaj dobro naredite, se nagradite sami.

4. Ne iščem več moškega, ki bi v meni vzbudil občutek, da sem lepa.

Veliko žensk (še posebej, če so samske) je obsedenih z idejo, da bi jim morali moški poklanjati komplimente in nenehno dajati občutek vrednosti. Ne potrebujete moškega, da vam pove, da ste lepe in privlačne. Če se tako počutite, potem ste! Samske ali pa vezane. Podobno seveda lahko velja tudi za moške. 

5. Drugim privoščim uspeh.

Razlog, da nekaterih uspešnih ljudi ne maramo, je zgolj v tem, da nas opominjajo na to, česar mi (še) nismo dosegli, a si to želimo. Včasih ste bili morda ena izmed oseb, ki se je v družbi uspešnejših od sebe potuhnila, zdaj pa imate notranjo moč, da jim iz srca zaploskate. Dovolj ste že naredili na sebi, da vsem privoščite zmage, saj veste, česa ste sposobni sami. Zavedate se, da je vesolje ustvarjeno tako, da je za vse vsega dovolj. Odpirate se obilju in ne pustite, da vas negativna čustva ohromijo. Na pravi poti ste, ko sledite srcu in takrat tudi uspeh zagotovo sledi.

6. Ne očitam si za vsako malenkost.

Včasih ste se obtoževali, kadar ste naredili nekaj narobe in pustili, da vam je ena sama napaka pokvarila dan, četudi je drugi morda niti opazili niso. Danes sprejmete, da je, kar je, in greste naprej. Del razvijanja ljubezni do sebe je tudi odpuščanje in priznavanje, da nismo popolni. Zavedate se, da delate kot najbolje zmorete in to je dovolj.

7. Želim in zaslužim si zrelega, pozornega partnerja ali partnerico.   

Ženske, ki se nimajo rade, vztrajajo z moškimi, ki jih niso vredni. Moški, ki se nimajo radi, so nagnjeni k iskanju žensk, ki jih ne morejo zadovoljiti ali pa jih samo izkoriščajo.

Danes veste, kdo ste: kaj želite in kaj potrebujete v zvezi. Če to pomeni, da boste dlje časa samski, ste s tem pomirjeni. 

8. Aktivno skrbim zase.

Ker se imate radi, vam ni vseeno, kaj jeste in kakšne produkte uporabljate za nego telesa in urejenost svojega doma. Skrbite za fizično aktivnost in duhovno rast. Privoščite si razvajanje, večere s prijatelji, izlete v naravo, hobije, ki vas osrečujejo. Veste, kaj potrebujete, znate se pomiriti, kadar ste pod stresom in uživate hrano, ki vas preveva z energijo.

9. Zavedam se, da sem na poti do uresničitve svojega poslanstva.

Včasih so vas zavrnitve pobile in uspehi drugih močno potrli, danes pa vaša glava ostaja visoko dvignjena, tudi ko naletite na oviro. Imate vizijo in ji predano sledite! Nekoč ste mislili, da niste dovolj dobri, v resnici pa sploh ni šlo za to. Zdaj, ko delate na sebi, dobro veste, da je vse mogoče in da vse pride ob pravem času – samo vztrajati je treba in negovati hvaležnost!

VH, Navdih: Thought Catalog

Preberite še: