MODRA SOBA z Majo Megla: Aleksandra Pokorn Meško o ravnanju z neprijetnimi čustvi

20. 4. 2022
Deli
MODRA SOBA z Majo Megla: Aleksandra Pokorn Meško o ravnanju z neprijetnimi čustvi (foto: sensa)
sensa

Pogovor o čustvih: kaj čustva so in kakšna je njihova funkcija. Kako jih občutiti in primerno izraziti? Kakšne so neprimerne in manipulativne oblike izražanja čustev? Kaj storiti, ko nas preplavi jeza ali strah? Kako ravnati z nemočjo in žalostjo? Kakšen učinek ima v naših življenjih ideologija, da naj bi bili vedno pozitivni?

Podkast lahko poslušate tudi tukaj: 

Aleksandra Pokorn Meško je klinična psihologinja. Po diplomi iz psihologije na Filozofski fakulteti je specializirala iz klinične psihologije na Medicinski fakulteti. Temu je dodala vrsto dodatnih izobraževanj: iz transakcijske analize, kognitivne in vedenjske terapije, nevrolingvistične psihoterapije, hipnoterapije, EMDR in psihoterapije travme, izobraževanje iz psihologije selfov (Voice Dialogue Training). Ima tudi kup certifikatov: je certificirana vedenjsko-kognitivna terapevtka, certificirana transakcijsko-analitična terapevtka, učiteljica in supervizorka transakcijske analize. Vrsto let je delala v Psihiatrični bolnišnici v Begunjah, sedaj pa ima psihoterapijo in psihološka svetovanja za posameznike, pare in družine v zasebni psihološki kliniki Persona.

Najdete jo na Persona, center za psihološko svetovanje: https://psihologinja.si/o-nas/aleksandra-p-mesko/

Voditeljica MAJA MEGLA je dolgoletna novinarka, avtorica, založnica in publicistka.

Vstopite v prostor modrosti!
MODRA SOBA je prostor neskončne širine in globine, človeške iskrenosti, modrosti, duhovnosti in najrazličnejših življenjskih (pre)izkušenj, ki jih voditeljici iskreno razkrivajo vedno zanimivi sogovorniki. Je prostor najrazličnejših idej in nazorov, ki razpirajo nova obzorja in odstirajo tančice naše nevednosti.

Vabljeni k poslušanju preteklih pogovorov: