NOVA SEZONA PODKASTA MODRA SOBA: Krmarjenje s travmo: od utelešanja živosti do izpolnjujočih odnosov

2. 3. 2023
Deli
NOVA SEZONA PODKASTA MODRA SOBA: Krmarjenje s travmo: od utelešanja živosti do izpolnjujočih odnosov (foto: sensa)
sensa

Pridružite se nam pri raziskovanju kompleksne tematike psihološke travme v novi seriji podkastov v Sensini Modri sobi. Tokratni voditeljici sta Metka Kuhar, profesorica socialne psihologije, terapevtka in Karima Valentina Hočevar, terapevtka in vodja izkustvenih seminarjev. 

VABLJENI K OGLEDU VIDEA:

Skozi različne intervjuje, osebne zgodbe ter raziskovalne izsledke se bomo poglobili v individualne in kolektivne učinke travme na zdravje, odnose in družbo. Raziskali bomo različne vrste travme, vključno s šok in kompleksno travmo, ter kako vplivajo na posameznike in skupnosti, na naše odnose in kakovost življenja. Preučili bomo presek travme z drugimi dejavniki, kot je na primer spol. Skozi odkrite pogovore bomo raziskali različne zakonitosti in načine zdravljenja ter mehanizmov za soočanje s travmo, tako na sistemski kot tudi skupnostni in individualni ravni. 

Proces osvobajanja od travme bomo raziskovali tudi skozi perspektivo modrosti telesa in dostopa do globljih zdravilnih sil. Ta serija podkastov prinaša globlje, toda poljudno razumevanje kompleksnosti travme in njenih daljnosežnih učinkov na posameznike in družbo ter ponuja dragocene vpoglede in praktične strategije za soočanje s travmo, tako individualno kot kolektivno.    

 »V nas je življenjska sila. Smo kot roža, ki se obrača proti soncu, ne glede nato, kaj smo doživeli ali kakšne so naše okoliščine. Ta del v nas je, četudi je zakrit z veliko plastmi, še vedno živ. Kakšne pogoje, okoliščine, kontekste potrebuje, da bi se čim bolj izrazil?«

Nekaj zanimivih misli, ki jih lahko najdete v tem podkastu:

»Ko sem oglušela, sem popolnoma spremenila svojo pot« od 8.24 minute dalje

»Ko začnemo zreti vase, se odprejo rane« od 25:18 minute dalje

»Ljudje smo kot roža, ki se obrača proti soncu« od 32:23 minute dalje

Pogovor lahko poslušate tudi na podkast aplikacijah.