MODRA SOBA z Majo Megla: Matej Gobec o zdravilni moči zvoka

2. 3. 2022
Deli

Pogovor o zvoku in frekvencah, o možganskih valovih in zdravilni moči glasbe, o izsledkih novejših raziskov o terapevtskih učinkih zvoka, o binauralnih tonih in pomirjanju z glasbo.

Podkast si lahko ogledate tukaj

Pogovor lahko poslušate tudi tukaj: 

Matej Gobec v Modri sobi

Gost druge epizode Modre sobe je MATEJ GOBEC, studijski inženir in glasbeni producent. Začel je kot kitarist v bendu in že pri 14 letih navijal gumbe na mešalnih mizah. Delal je s številnimi domačimi in tujimi bendi. Za sabo ima več kot 20 let izkušenj s pripravo zvoka tako na koncertih kot tudi v glasbenih studijih. Svoj studio ima v Ljubljani. Predava na programu United POP, ki deluje v 25 mestih v okviru Univerze zahodni London (West London University) in izobražuje na področju marketinga in medijev, glasbe in zvoka, fotografije, grafičnega oblikovanja. Je avdio inženir in tonski tehnik pri skupini Laibach. Z njimi je bil leta 2015 v Severni Koreji, kjer je bilo najverjetneje oblikovanje zvoka eno najtežjih in najbolj iznajdljivih v njegovi karieri.

Voditeljica MAJA MEGLA je dolgoletna novinarka, avtorica, založnica in publicistka.

Vstopite v prostor modrosti!

MODRA SOBA je prostor neskončne širine in globine, človeške iskrenosti, modrosti, duhovnosti in najrazličnejših življenjskih (pre)izkušenj, ki jih voditeljici iskreno razkrivajo vedno zanimivi sogovorniki. Je prostor najrazličnejših idej in nazorov, ki razpirajo nova obzorja in odstirajo tančice naše nevednosti.

Prejšnjo epizodo, ko je Maja Megla gostila Tino Košir in sta govorili o jogi, si lahko ogledate TUKAJ.